Угрупування «ІДІЛ» і раніше проявляло активність на території Росії

Стало відомо, що «Ісламська держава» (також відома як «ІДІЛ») взяла на себе відповідальність за теракт у концертному залі «Крокус» у підмосковному Красногорську. Про це повідомляє CNN.

«Терористичне угрупування ІДІЛ взяло на себе відповідальність за теракт в Росії, згідно з короткою заявою, опублікованою пов’язаним з ним інформаційним агентством Amaq в Телеграмі», – йдеться у повідомленні.

Однак, зауважує CNN, у заяві не надаються докази на підтвердження цього твердження.

Авторитетне видання The Washington Post із посиланням на американських чиновників також інформує, що терористичне угрупування “ІДІЛ К”, яке є філією “Ісламської держави” в Афганістані, Пакистані та Ірані, проявляло активність на території Росії.

Як ми уже повідомляли, внаслідок теракту загинуло щонайменше 40 людей, поранених понад 100. Про це заявляє ФСБ та губернатор Московської області Андрій Воробйов. Однак, за оновленими даними повідомляється про 70 загиблих та 140 поранених. Багато людей задихнулися димом.

Відомо також, що легіон «Свобода Росії» оприлюднив заяву, в якій звинуватив у теракті, що трапився в Підмосков’ї, «терористичний режим Путіна».

Також Головне управління розвідки Міністерства оборони України вважає, що теракт у підмосковському музичному центрі «Крокус Сіті Хол» – це свідома провокація путінського режиму, про яку попереджала міжнародна спільнота

Раніше, ввечері, 22 березня, у концертному залі «Крокус сіті Хол» під Москвою перед виступом групи “Пікнік” почалася стрілянина. Очевидці повідомляють про велику кількість загиблих. Про це стало відомо з російських телеграм-каналів та видань.

За словами очевидців кілька людей у військовій формі відкрили стрілянину з автоматичної зброї. На кадрах із місця подій видно, що нападників щонайменше п’ятеро.

Наразі відомо, що російські спецслужби виключили версію про причетність України чи ІДІЛ до теракту. Про це повідомляє видання «Важные истории», посилаючись на власне джерело, наближене до оперативного штабу.

Однак, антиукраїнська істерія у вищих ешелонах російської влади нагнітається.

Зі свого боку Сполучені Штати повідомили, що завчасно надали Росії інформацію про ймовірний теракт. Дані американської розвідки вказують на вірогідність заяви угруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ), яке взяло на себе відповідальності за теракт у концертному залі «Крокус» у Підмосков’ї. Про це із посиланням на власні джерела повідомляє CBS News.