Участь можуть брати як дівчата, так і жінки різного віку. Надсилайте на адресу редакції (м. Вінниця, просп. Космонавтів, 23) якісні фото або на електронну пошту (gazeta@www.www.33kanal.com) та короткі розповіді про себе й секрети догляду за волоссям. Обов’язково вкажіть довжину своєї коси.

Сьогодні ми знайомимо вас із наступною учасницею конкурсу — Юлією Рожук. Коса 23-річної красуні із Козятина має довжину аж 107 сантиметрів. На неї постійно звертають увагу чоловіки, жінки та діти.

– Якби у дитинстві мені сказали, що колись у всіх знайомих буду асоціюватись із довгим волоссям, не повірила б. У мене воно було абсолютно звичайним. А бабуся постійно скаржилась: «Шкода, що ти волоссям не в прабабусю». Тому я ніколи не думала, що довга коса стане моєю фішкою. Вже у старших класах стала чути компліменти щодо свого волосся, а воно було майже до пояса. В університеті одногрупники, до знайомства, часто говорили між собою: «Худа та з довгим волоссям». Тоді я зрозуміла: це зі мною надовго. Пригадую, коли захищала диплом і завзято розповідала викладачам про облік та аналіз витрат на збут, впевненості додавало те, як викладачі між собою говорили про довжину мого волосся. А нещодавно зі мною стався ще один цікавий випадок. У дамській кімнаті я розчісувала волосся, і маленька дівчинка заворожено так каже: «Мамо, я теж хочу такі коси». На що їй мама відповіла: «Треба їсти м’ясо». Я посміхнулась і подумала, як би кумедно виглядало, коли б вони дізнались, що я вегетаріанка.

Своє розкішне волосся Юлія ніколи не фарбувала. А ще вона не ходить на салонні процедури та вважає, що чим менше стороннього втирати у волосся, тим краще воно буде.

– Так само із підрізанням кінчиків. Роблю це двічі на рік і знімаю приблизно 15-20 сантиметрів. Мию волосся раз на три дні або по мірі забруднення. Улюбленого шампуню не маю, беру різні, бо волосся звикає. Коли закінчується мій, беру дитячий або навіть чоловічий гель для душу, — із усмішкою каже дівчина. – Засоби по догляду намагаюсь купувати із натуральним складом, обов’язково беру живильну маску та олію, яка живить його та сприяє легкому розчісуванню. При випадінні волосся чи лупі раджу бігти не до магазину за шампунем із реклами, а до лікаря. Передивіться свій раціон, можливо, бракує вітамінів. Дотримуйтесь збалансованого харчування. На мою думку, стан волосся в основному залежить від нашого здоров’я. Та й генетика теж не на останньому місці. Всім тим, хто хоче мати довге та гарне волосся, хочу сказати, що воно обов’язково буде. Треба лиш потерпіти і не опускати рук. А взагалі волосся – це жіноча сила. А силу жінка акумулює в спокої. То ж заспокойтесь і відпустіть ситуацію.