Вісім воїнів ЗСУ після поранення нині проходять реабілітацію у с. Ягубець Христинівської громади на Черкащині. Про  відкриття сільського Центру психологічної реабілітації розповідає його засновник Валерій Кравець:

– Я спеціально приїхав у Вінницю, у найтиражнішу газету «33-й канал”, щоб поділитись досвідом. Можливо, комусь на Вінниччині він пригодиться. Моя донька вийшла заміж у Великій Британії, її чоловік Тім Ролт — архітектор у одному з департаментів Лондона. У важкий для рідної України час вони купили джип і переправили його в українську армію, щомісяця донатять на потреби ЗСУ, причому онук Вільям дає 6 фунтів.

А я у селі знайшов порожніх 6 ферм, з яких 2 в хорошому стані і їх можна використовувати для розвитку будь-якого бізнесу. У двох фермах насадимо гриби та полуницю (очікуємо посадковий матеріал з Англії).

Наш Центр психологічної реабілітації вже готовий на 60%. Лікування проводимо за сучасними медичними технологіями. На території Центру є приміщення для проживання, оснащено кухню, забезпечено продуктами (крупи, олія, мука, овочі, фрукти) і вже є чудовий кухар для роботи. Маємо 16 форм для виготовлення шлакоблоків, на один будинок треба до 5 тис. шлакоблоків, плануємо ще побудувати церкву. Є дошки і пічка для сауни. Маємо 9 вуликів, плануємо  збільшити їхню кількість до 20. Ще є овеча отара, чекаємо весняного  поповнення.

Для  відпочинку маємо 6 велосипедів необхідно, ще з десяток. На ставку  три човни для катання та ловлі риби собі і на продаж.  50 туй, 30 ялинок, 50 сакур, липи та калина для висадки весною.

- А що ще потрібно для реабілітаційного Центру?

- Ліжка металеві, постільна білизна, столи, форми для фундаментних блоків. Для дозвілля - теніс, більярд, шахи.

Плани в нас великі та амбітні, ми будемо іти вперед, залучати інвесторів, надавати робочі місця, для мобілізованих воїнів, для безробітних мешканців села. Є сільські будівлі, які «просяться», щоб їх використовували.

Вислухала Ірина ЗОНОВА