Вже тиждень Україною штормить і всі шоковані, бо за версією Генерального прокурора Юрія Луценка Надія Савченко із арештованим Володимиром Рубаном та однодумцями планувала переворот у країні, підрив гранатами двох лож уряду та Президента, куполу Верховної Ради, дострілювання автоматами депутатів Верховної Ради та ймовірні 400000 репресованих і вбитих жертв. У четвер вранці Юрій Луценко доповідав про це у Верховній Раді. У відповідь  Герой України, депутат Верховної Ради Надія Савченко так само на брифінгу та в залі  ВР розповіла про всі свої дії і пояснила, що вона працювала разом із українською розвідкою і налагодила контакти зі стороною окупованого Донбасу, групою незадоволених діями Росії, яка мала організувати повстання на окупованих територіях і закінчити пошвидше війну. Зброю перевозили із окупованих територій,  з відома розвідки, щоб знати всі шляхи її потрапляння, маркування і т.п., щоб вона стала речовими доказами у міжнародних судах, крім того, це допомагало виявити «козьї тропи» контрабанди….

На відео, продемонстрованому СБУ, наведені фрагменти розмов Надії Савченко про переворот в країні, де вона візьме на себе роль смертниці… Одна із розмов записана у сусідньому Хмельницькому, у військовій частині, де було проведено навіть випробування раніше привезеної Рубаном та Савченко нелегальної зброї  із окупованих територій. Швидше за все, вона їздила туди через Вінницю і мала й тут своїх однодумців.  Надія Савченко відповідала, що знала про «кротів», які були завербовані СБУ, і тому вирішила грати перед ними «театр абсурду».

Віддавати добровільно звання Героя України та депутатський мандат відмовилась. На прощання сказала: «Ви ще дізнаєтесь, що таке справжній Герой України».

Ця історія вже зараз заслуговує на детектив, якого напевно ще не знала історія – ще рік тому Надію всі визволяли з російського полону, захоплювались її героїзмом у судах Росії,  в тому числі і Луценко та його дружина Ірина, яка особисто з іншими нардепами  їздила на ці суди. Повернення в Україну в особистому літаку Порошенка і її зустріч Президентом та прийом… І раптом такий поворот до перевороту і арешту вже в Україні.

В головах більшості українців незрозумілий хаос. Бо в це важко повірити. Ажіотажу додають провладні канали, які вже малюють банери із вироками Савченко, хоча в Україні презумпцію невинуватості до вироку суду ще ніхто не відміняв.

Є інформація, що до Савченко вже почали «клеїти» і атовців із Вінниччини. Зокрема тих, хто брав участь у останніх акціях та пікетах ВР.

Детальніше про все читайте у наступному номері газети «33-й канал»

Тетяна Квасюк