Кошти знайшлися, але, поспішаючи їх освоїти, майстри не приділили достатньої уваги захисту шкільних приміщень від негоди. Через це фірмі-підряднику тепер доведеться витрачатися ще й на ремонт кількох класів та коридору, які затопило водою під час дощу через відсутність належного покриття. Наразі у закладі запах сирості. Батьки раді, що скоро хоч канікули, проте вимагають у відповідних інстанцій з’ясувати, чому так сталось, та покарати винних.

– Палацу, у якому навчаються наші діти, понад 100 років. Нещодавно тут встановили нові енергозберігаючі вікна та двері, функціонує котельня. А у грудні керівництво взялось ремонтувати дах. Школу розкрили. Тільки роботи затягнулись. Від середини лютого ремонтників біля освітнього закладу не було. Та про це дізнались лише тепер, чомусь нам про це не повідомляли. Була відлига, пішов дощ, — кажуть батьки учнів. — Залило майже всі класи на другому поверсі. Дітей перевели вчитись до майстерні. А далі знову у їхній клас.

Після інциденту із затопленням ми телефонували до виконроба, він обіцяв приїхати та поспілкуватись із нами. Та прочекали його кілька годин і розійшлись. І тільки після обіду приїхали двоє ремонтників із тентами, але ж вони від дощів школу не врятують. Що вже говорити про хуртовини, які накрили всю Вінниччину вихідними. Зрозуміло, що до таких змін погоди ремонтники не були готові. Вони ж у нас прогнозів не бачать.

Чимало нарікань у батьків школярів і до матеріальної складової ремонту. Кажуть, що досі не знають, скільки саме виділено на нього коштів. Уже готують заяву до прокуратури.

– У районній адміністрації нам казали, що робітникам видали лише аванс. Решту дадуть після огляду відповідної комісії. А ось директорка школи пояснювала, що майже розрахувались, винні лише 45 тисяч гривень. То кому тоді вірити? — обурюються люди. — Також у нас побоювання і за безпеку своїх дітей. То де гарантія, що після потопу не впаде шматок стелі чи прогнилі балки на голову школярам? То ж просимо владу негайно втрутитись у ситуацію та провести своє розслідування.

У сільській раді Миток ось як прокоментували ситуацію.

– Ми розуміємо та підтримуємо людей. Їм варто було звертатись до правоохоронних органів щодо даної ситуації. Додамо, що тут є вина і нашої системи, яка дає кошти за місяць до кінця року. І якщо їх не використаєш, держава забирає назад їх. Зрозуміло, що довелось починати роботи взимку, коли сніги та морози. Робота складна та скрупульозна, адже висота будівлі до 20 метрів. І це не просто школа, а панський маєток, побудований у певному архітектурному стилі. Це гордість та окраса Миток, і ми робимо все, аби її зберегти.

Знаємо, що нещодавно був інцидент, коли із ремонтниками не розрахувались. То чоловіки на певний час покинули роботу. Ось і причина, що їх три тижні не було. Та наразі ситуація контрольована, робота триває. Все буде добре.

Вікторія Снігур