А ви і далі ходіть у філіал МП і моліться. Але коли ваші рідні, ви, ваші будинки потраплять під ракети – радійте! Бо це тепер священне… тобто освячене Дияволом!

Учасники Російського народного собору під керівництвом московського патріарха Кирила прийняли “наказ”, в якому описали російське вторгнення в Україну як “священну війну”, де Москва захищає світ від “осатанілого Заходу”.

Документ опублікований на офіційному сайті Московської патріархії.

Там також йдеться про те, що “вся територія сучасної України має ввійти в зону виключного впливу Росії”.

Українські священники та єпископи гнівно реагують на ці заяви, але не всі наважуються висловитися публічно. Особливо в УПЦ. Яка і досі зберігає єднання з рпц та Кірілом

УПЦ запевняє, що з травня 2022 року є незалежною від РПЦ. Хоча українська влада з цим не згодна, а спеціальна експертиза держслужби, яка займається релігійними питаннями, чітко вказала, що УПЦ досі є частиною РПЦ.

“Цинічна пастка”. В ОП відповіли патріарху Кирилу щодо “різдвяного перемир’я”

Патріарх Кирило благословив війська РФ на війну проти України.

Заява РПЦ

Собор пройшов у московському Храмі Христа Спасителя 27 березня. Там назвали “спеціальну військову операцію” (так російська влада і пропагандисти описують війну в Україні) “новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу, яка ведеться на землях Південно-Західної Русі з 2014 року проти злочинного київського режиму і колективного Заходу, який за ним стоїть”.

“З духовно-морального погляду спеціальна військова операція є священною війною, в якій Росія та її народ, захищаючи єдиний духовний простір Святої Русі, виконують місію “того, хто утримує”, захищає світ від тиску глобалізму і перемоги осатанілого Заходу”, – йдеться в “наказі” собору.

У документі також йдеться про те, що “після закінчення СВО вся територія сучасної України має ввійти в зону виключного впливу Росії”

“Можливість існування на цій території русофобського, ворожого Росії та її народу політичного режиму, тобто політичного режиму, яким керують із ворожого Росії зовнішнього центру, повинна бути повністю виключена”, – йдеться в “наказі” російського народного собору.

На початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в заявах РПЦ були заклики до миру, але швидко виступи патріарха Кирила стали все більше і більше войовничими.

Ще в березні 2022 року він благословив російські війська на війну.

На початку 2023 року патріарх Кирило виступив з промовою, в якій закликав духовенство і мирян РПЦ активніше допомагати російським солдатам, які беруть участі у війні проти України.

Весною минулого року патріарх ввів нову посаду – головного військового священника “в зоні СВО”.

Це вже офіційна форма нацизму
А УПЦ досі не написала гнівного листа Кірілу з цього приводу.
Така залежність чи розділяють погляди цих неонацистів в рясах?
Митрополит Євстратій, речник автокефальної ПЦУ, після собору у Москві написав у фейсбуці, що “структура Московського патріархату в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм цілком нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником”.
“Вони бояться його погроз та переслідування, бояться “піти з дому”, тобто вийти з системи МП”, – написав Зоря.
Фактично він відкрито повторив те, що й єпископ УПЦ в режимі офрек: “з релігійної точки зору ідеологія “руського міра”, яка потужно витісняє з життя РПЦ залишки православʼя і взагалі християнство – це єретичне вчення та новітня форма ідолопоклонства”.

Він теж порівняв заяви собору московського собору з часами Гітлера: “це форма нацизму, яка виправдовує агресивну війну, терор, геноцид та інші злочини проти людяності”.

Андрій Власенко