Зеленський в інтерв’ю колумністу The Washington Post Девіду Ігнатіусу.

За словами голови держави, поки Україна не знатиме, що має постійну підтримку США, “ми залишатимемося там, де ми є зараз на сході”. Він додав, що ЗСУ можуть проводити обмежені наступальні операції, але “щоб витіснити їх, нам потрібно більше зброї”.

Зеленський підкреслив, що через внутрішні суперечки в Конгресі “ми згаяли пів року”. “Ми не можемо більше гаяти час. Україна не може бути політичним питанням між партіями”, – наголосив він.

Президент вважає, що критики допомоги Україні не розуміють ставок у повномасштабній війні, тому що, “якщо Україна впаде, Путін розділить світ” на друзів і ворогів Росії.

Відповідаючи на питання про політику США стосовно війни в Україні, Зеленський відповів, що, на його думку, Джо Байден “обережний щодо ядерної атаки з боку Росії”. Він водночас вважає, що Путін на це не піде.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон раніше фактично погодився розблокувати рішення про допомогу Україні, але із суттєвими змінами – щоб це був проєкт від Палати представників і допомога у вигляді кредиту або ленд-лізу.

Напередодні Зеленський поговорив зі спікером Джонсоном, зокрема і про питання допомоги в Конгресі.