“Зимуюча технологія” – це унікальна особливість цього фонтану. Завдяки спеціальному проєктуванню, в зимовий період конструкція фонтану занурюється на дно річки, що зберігає його від морозів.

Фонтан традиційно підіймають на поверхню наприкінці березня. Однак, офіційної інформації щодо запуску найбільшого річкового фонтану на 2024 рік поки немає.

Як відомо, світломузичний фонтан “Рошен” на Південному Бузі – є найбільшим серед плавучих фонтанів у Європі, та за оцінками експертів входить в десятку кращих і видовищних фонтанів світу.

Висота центрального струменя сягає 65-70 м, розмір проекційного екрану – приблизно 16 м у висоту і 45 метрів в ширину, фронтальний розліт води – у 140 метрів.

Фонтан Roshen використовує річкову воду, на відміну від більшості подібних фонтанних систем, що встановлюються в спеціальних басейнах з системами очистки води.

Монтажна система цього фонтану також унікальна – у ній є рухливі елементи, які обертаються навколо своєї осі, за рахунок чого динамічно змінюється кут нахилу струменів води. Під час сезону на мультимедійні шоу на воді приходять тисячі туристів з усієї України.