Ціна квитків на рейси авіакомпанії Ryanair з України стартує від 9,99 євро. Про це повідомила голова Офісу Національної інвестиційної ради Юлія Ковалів.

– Переговорний процес з Ryanair, який тривав понад рік, отримав логічне продовження, і ми вітаємо керівництво аеропорту та Міністерство інфраструктури. Компанія запустить рейси з Києва та Львова до Європи вже в жовтні. Перевізник отримав рівні умови для початку роботи в аеропорту Бориспіль, оскільки аеропортові збори для всіх компаній, включно з Ryanair, визначаються кількістю пасажирів і рейсів, а не відомою назвою компанії чи гучним резонансом навколо планів зайти в Україну. Це дозволить і надалі розширювати кількість лоу-костерів, які літатимуть в Україну”, – наголосила вона.

Як повідомлялось раніше, під час засідання уряду 21 березня Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман висловив очікування, що до кінця тижня аеропорт “Бориспіль” та ірландський лоукост-авіаперевізник Ryanair підпишуть угоду про співпрацю. Пізніше у Мінінфраструктури анонсували проведення офіційної прес-конференції ірландського лоукоста у Києві у п’ятницю, 23 березня.

А ще раніше, 21 лютого до міжнародного аеропорту “Бориспіль” прибуло повітряне судно ірландської авіакомпанії Ryanair. Пізніше міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що літаком до Києва прибув менеджмент авіакомпанії для проведення переговорів. Він також зазначив, що переговори були успішними.

Раніше Омелян заявив, що до переговорного процесу з лоукостом Ryanair потрібно залучити Національну інвестиційну раду.

Вже відомо, що ірландський лоукост-перевізник Ryanair запускає рейси з Києва та Львова вже у жовтні, якщо ж діяльність авіакомпанії в Україні буде успішна, наступним кроком стане відкриття представницького офісу в Україні.

Очікується, що Ryanair запустить рейси з Києва та Львова до Європи вже в жовтні.

Посадовці заявили, що у новій угоді “перевізник отримав рівні умови для початку роботи в аеропорту “Бориспіль” (через зрив перемовин з яким, авіакомпанія торік відмовилася від планів на Україну) і Ryanair працюватиме відповідно до нової публічної оферти.

“Якщо все “злетить”, компанія успішно працюватиме, то наступним кроком буде відкриття представницького офісу в Україні”, – наголосив один із посадовців.

За його словами, в аеропорту “Бориспіль” очікують на приріст пасажиропотоку не менш як на 100 тисяч осіб. Загалом в аеропорту, який демонструє один з найвищих темпів росту в Європі, прогнозують річний приріст пасажиропотоку близько 20%.

Раніше вже публікувася перелік перших напрямків з українських летовищ. Так, з Києва плануються рейси до Барселони, Братислави, Вроцлава, Варшави, Кракова, Познані, Гданська, Вільнюса, Стокгольма, Лондона.

Зі Львова відкриються напрямки до Кракова, Варшави, Дюссельдорфа, Меммінгена та Лондона. Деякі ЗМІ зазначають, що вказані напрямки фактично повністю співпадають з напрямками іншого лоукоста, який вже працює в країні – Wizz Air.

Цю резонансну новину також прокоментував Президент України:

– Значна кількість квитків Ryanair в Україні продаватиметься за 10 євро”, – заявив президент України Петро Порошенко.

За словами Порошенка, сьогоднішня угода між аеропортами “Бориспіль” та “Львів” та авіакомпанією Ryanair відкриє європейські обрії для ще більшої кількості українців.

– Перші польоти літаків компанії Ryanair очікуємо у жовтні, адже для України потрібно закупити окремі літаки, створити відповідну інфраструктуру. Але найголовніше, що ці польоти точно відбудуться!”, – заявив глава держави

За матеріалами Укрінформ