Зйомки тривали зокрема у рідному селі його батьків — Марківці Теплицького району. Тут вдосвіта 1921 року чекіст застрелив з гвинтівки композитора. Нині в хаті музей, збережені особисті речі родини Леонтовичів, зокрема канапа, де останню ніч спав Микола Дмитрович, та фортепіано, на якому останній раз грав 43-річний композитор.

Роль Миколи Леонтовича у першій серії документально-ігрового кіно про відомих людей Вінниччини дісталась священику Вознесенської церкви Вінниці, керівнику народної жіночої капели педколеджу «Соломія» та ініціатору всесвітнього флешмобу #Щедрик 100challenge протоієрею о.Назарію Давидовському. Батюшка, будучи зав. історичним відділом Вінницької єпархії, працює над історичною спадщиною композитора та вивчає сторінки короткого життя.

– Зі мною зв’язався режисер для консультації, — розповідає о.Назарій. — Ми поспілкувалися й узгодили, що стрічка повинна обов’язково містити кадри з останніх митей життя Миколи Леонтовича. Ми поїхали у Марківці. Там я показав фортепіано, на якому грав Леонтович. Режисеру дуже сподобалося, що я маю музичну освіту — співаю та граю, як і Леонтович. Знайшов між нами спільне і в тому, що ми обидва сини священиків, здобули духовну освіту, диригенти жіночого хору. Я погодився зіграти роль, але це дуже велика відповідальність — відтворити образ такої великої людини.