Український боксер Сергій Богачук (24-1-0, 23 КО) упевнено переміг Браяна Мендосу (22-4-0, 16 KO) та здобув титул тимчасового чемпіона світу у напівсередній вазі (69,8 кг) за версією WBC.

Усі три судді віддали беззаперечну перемогу українцеві – 118-110, 117-111, 117-111.

Перші раунди пройшли за переваги українського боксера, який діяв агресивніше, потужніше та акцентованіше. У третьому раунді Богачук притиснув суперника до канатів і провів потужну серію, після якої обличчя Мендоси почали вкриватися кров’ю.

Перші 6 раундів – домінація Богачука.

Нічого особливо не змінилося і другій половині бою. Українець атакував, американець намагався завдавати разючого удару у відповідь, проте Богачук залишався сконцентрованим і добре працював ногами, постійно завдаючи ударів.

У чемпіонських раундах єдиною надією Мендоси залишався “лакіпанч” і в 11-му раунді американець був близький до цього – боксери пішли в розмін, і Богачук ледь не вперше пропустив потужну атаку, але зумів вистояти. У 12-му раунді боксери продовжили розмінюватися потужними ударами, однак завдавати вирішального удару жоден із боксерів не зміг.

Відзначимо, що Богачук вперше не зміг завершити переможний бій нокаутом.

Таким чином, Сергій Богучук став 13-м українським боксером, який виграв чемпіонський титул.

Усі українці-чемпіони світу з боксу

Володимир Кличко
Віталій Кличко
Володимир Сидоренко
Сергій Дзінзірук
Андрій Котельник
Юрій Нужненко
В’ячеслав Сенченко
Василь Ломаченко
Віктор Постол
Олександр Усик
Олександр Гвоздик
Артем Далакян
Сергій Богачук

Сергій Васильович Богачук народився 24 квітня 1995 року у Вінниці. Він український боксер, майстер спорту України міжнародного класу, срібний призер чемпіонату України 2015, триразовий чемпіон України серед молоді, багаторазовий переможець і призер національних, та міжнародних турнірів в аматорах.

28 січня 2023 року боксер з Вінниці Сергій Богачук захистив титул чемпіона Америки за версією WBC

До професійного боксу Сергій Богачук потрапив в лютому 2017 року. Майже всі бої в професійній категорії боксу провів в США, два з них –  у Росії та Мексиці.

У Сергія класичний стиль бою, незважаючи на це у нокдауні вінничанин ще не бував.

На початку кар’єри  в професійному боксі тренером Сергія був Абель Санчес. Через деспотичні нахили останнього, співпраця припинилася. Сергій перейшов до тренера Мені Роблеса з яким продовжує співпрацю. У професійному боксі отримав прізвисько “El Flaco”, яке з іспанської перекладається як “Худий”

Сергій веде кар’єру в США, проживав у штаті Каліфорнія, місто Лос-Анджелес. До повномасштабного вторгнення приїздив до рідної Вінниці.

З початком повномасштабного вторгнення Росії до України 24 лютого 2022 року, Сергій повернувся до України і вступив до лав ЗСУ де служив  разом із братом.

Зараз продовжує свою спортивну кар’єру.

Після бою Сергій підняв український прапор і заявив, що українці незламні.

На це зал в США відповів оваціями.

«На другий день пішов у ЗСУ» – брат зіркового українського боксера воює проти Росії

Український боксер першої середньої ваги Сергій Богачук (23−1, 23 KO) розповів, що його старший брат бореться проти російських окупантів.

За словами нокаутера, він у бесідах з іноземними журналістами постійно нагадує про війну в Україні, а також у нього багато знайомих, які стоять на сторожі країни.

Андрій Власенко