Дизайнери стартапу Esper Bionics спочатку планували працювати на ринок США, але з початком тотальної війни переорієнтували свої зусилля на українських ветеранів.

Експерти збирають, програмують, конфігурують і  тестують протези в колишній стартап-лабораторії.

Хоча всі ідеї для створення руки робота виникли з анатомії, дизайнер Пабло Гріга каже, що саме знання механіки зробили можливим впровадження в метали та сплави.

“Одним із завдань було зробити протез м’яким на дотик і реагувати на сенсорний екран. Інакше мало кому знадобився б цей палець”, – каже інженер.

Руку робота виготовляють у Києві, деякі деталі виготовляють за кордоном. Протез руки став можливим за допомогою унікальної машини, яка полірує кожну деталь.

Кожна рука перевіряється протягом до 1000 циклів перед переходом до нової фази тестування. Рукою керує штучний інтелект через додаток для смартфона.

Завдяки цьому руки зручні для приготування їжі, письма та одягання, а також можуть витримувати навантаження  понад 30 кг, що дозволяє носити дітей і використовувати зброю.

Esper Bionics виготовляє 15 таких протезів щомісяця. Ціна такого протеза  на ринку США становить 25 тисяч доларів. Українські ветерани отримують протези безкоштовно.