У тваринки була травмована нога. Крім того, ветеринарний лікар діагностував у неї серйозне харчове отруєння. Можливо, вона могла об’їстися ріпака, який був чимось оброблений. Факт той, що козуля була на крок від загибелі.

– Перш за все, надали козулі прихисток, поселили у окремому «номері «люкс» у підсобному приміщенні Сумівського лісництва, настелили соломи, – розповів Станіслав Вовк, прес-секретар Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства. — І відразу взялись за лікування. Начальник Бершадської районної лікарні ветеринарної медицини Ігор Коваль обстежив потерпілу, відпоїв її відваром льону, зробив укол антибіотика. Козуля відлежалась і потягнулась до сіна, вівса, теплої водички.

– Вдень ми кололи тваринці курс антибіотиків, а вночі за нею наглядав охоронець. Вона вже відновила рівновагу, почала наступати на травмовану ногу. Апетит у неї славний, харчування налагодилось, животик не пучить, — відзначають бершадські айболіти. — Як тільки козуля одужає, відпустимо її на волю.

Нагадаємо, це вже не перша лісова тварина, врятована у Сумівському лісництві. Перед цим із хижих кігтів кобця (шуліки) лісники видерли поранену сову, вилікували їй крила, а коли вона змогла літати — відвезли у ліс.