Клініку реабілітації та паліативної допомоги створять на Вінниччині. На черговій сесії обласної ради депутати погодили реорганізацію Северинівської лікарні відновного лікування.

Її приєднують до Подільського регіонального центру онкології. І це вперше на Вінниччині почне працювати така реабілітаційна структура для онкохворих.

– На початку березня разом із директором Подільського регіонального центру онкології Сергієм Перегончуком і головою профільної постійної комісії обласної ради Ігорем Грубелясом побували в Северинівській лікарні відновного лікування. Оглянули реабілітаційні відділення, поспілкувалися з директором, працівниками й пацієнтами лікарні. Обговорили плани на майбутнє – об’єднання двох медичних закладів, – розповів голова обласної ради Вячеслав Соколовий. – Це рішення – необхідне для підсилення і розширення реабілітаційних можливостей.

Директор Подільського центру онкології Сергій Перегончук наголосив, що після реорганізації весь персонал, який був у Северинівській лікарні, буде повністю збережений.

– Лікарня зарекомендувала себе як надійний заклад, що надає широкий спектр послуг  у галузі реабілітації та лікування. Але необхідні зміни у сфері організації медичної допомоги та постійний пошук шляхів вдосконалення підходів до лікування вимагають нових стратегій та об’єднаних зусиль, – сказав він.

Планується, що у клініці надаватимуть такі види реабілітаційних послуг: фізіотерапія, ерготерапія, реабілітація після операцій, хіміотерапевтична та радіаційна реабілітація, психологічна та психотерапевтична підтримка.

Реабілітація для онкохворих – важлива складова лікування, вона потрібна для поліпшення якості життя та повернення до нормального фізичного та емоційного стану.

Віктор МАРКОВИЧ