Іспанський журналіст Хав’єр Мартінес-Брокаль взяв інтерв’ю у Папи Римського Франциска, де понтифік розповів про те, як виглядатимуть його похорони. За словами Папи Римського, він вніс деякі зміни до традиційного обряду, а також наголосив, що все вже готово.

“Це останні похорони, які відзначається таким чином, коли тіло Папи виставлено поза труною. Я розмовляв з церемоніймейстером, і ми забрали це та багато іншого”, — сказав Папа Франциск. За словами 87-річного понтифіка цей ритуал сьогодні виглядає “занадто перевантаженим”. Франциск вказує, що хоче бути в труні “з гідністю, як і будь-який інший християнин”, а не дотримуватись церемонії поховання, коли тіло Папи Римський впродовж кількох днів лежить відкрите на подушках, для прощання з усіма вірянами.

Також Папа Римський Франциск заявив, що його буде поховано в базиліці Санта Марія Маджоре (базиліка Святої Марії Великої). Понтифік часто відвідує це місце, зокрема перед та після закордонних поїздок, а також після повернення з лікарні. Франциск часто молився у цій базиліці, ще до того, як його обрали Папою Римським. Папа Франциск, який останнім часом мав низку незначних проблем зі здоров’ям і користується інвалідним візком через хворі коліна, розповів, що в базиліці за статуєю Цариці миру є кімната, де зберігають канделябри.

Саме це місце стане останнім притулком для його тіла. За словами понтифіка, йому вже підтвердили, що все готово.