Геймери в «Ютубі» та «Твіттері» миттєво оцінили нову комп’ютерну гру «PUTIN-2018», у якій головний герой — Президент Росії Володимир Путін. Її автор — Сергій Куценко, студент 4 курсу факультету автоматики та комп’ютерних систем управління Вінницького національного технічного університету.

В чому суть гри? Відважний і рішучий російський головнокомандувач розправляється з численними ворогами — ЛГБТ — спільнотою, активістом Олексієм Навальним, з біткоїнами, реперами, блогерами і заодно із Президентом США Дональдом Трампом. Всіх перемагає і залишається сам…

«Це просто жарт для геймерів, які полюбляють гратись з політичними персонажами, — пояснює Сергій Куценко. — Я не збирався висміювати якусь конкретну особу. Без всіляких натяків показав типового «всюдисущого» політика, який не зупиниться і буде знищувати все на своєму шляху, аби досягнути мети».

Гра «PUTIN-2018» з’явилася на онлайн-сервісі Steam і зацікавила багатьох. Її розмістила на сервері компанія Digital Mistake, з якою співпрацює Сергій Куценко. Це не перший і, звичайно, не останній проект талановитого вінницького студента.