Канцлер Німеччини Олаф Шольц переконаний, що російський диктатор Володимир Путін вирішить вивести свої війська завершить війну тоді, коли зрозуміє, що її неможливо виграти на полі бою. Про це повідомляє Reuters.

Очільник німецького уряду пообіцяв, що його країна не припинить своїх зусиль з підтримки України у війні проти Росії та закликав Захід продовжувати таку підтримку.

Він нагадав, що Німеччина на сьогоднішній день виділила Києву військову підтримку на 28 млрд євро і додав, що підтримка Заходом України є “ключем до відновлення миру” в Європі.

За його словами, Берлін буде підтримувати Україну “доти, доки це буде необхідно”.

Шольц сказав, що найкращим способом запобігти будь-якій ескалації, включно з потенційним конфліктом між Росією і НАТО, є тактика “ефективного стримування”. Він також закликав до розбудови сильної європейської оборонної промисловості.

“Тому ми більше інвестуємо у власну безпеку та оборону разом, як європейці, щоб ніхто не наважився напасти на нас”, – сказав канцлер ФРН.

Нагадаємо, що наприкінці березня Олаф Шольц заявив, що низка країн, включно з Україною, обговорюють на рівні радників з безпеки, в якій формі може бути досягнута мирна домовленість з Росією.

Також глава уряду ФРН зазначив, що Німеччина зробить усе можливе, щоб запобігти війні між Росією і НАТО. Тому Берлін не відправлятиме війська в Україну і не передаватиме нашій країні далекобійні ракети Taurus. Хоча саме вони могли б "переконати воєнного злочинця", що війну РФ не виграє на полі бою.

Як відомо, лідер парламентської фракції ХДС/ХСС Німеччини Торстен Фрай вважає, що Шольц зрештою погодиться на постачання крилатих ракет. Якщо він не прихильник подвійних стандартів у своїх політичних заявах.