Як всі знають, ми вже майже 5 років живемо в США. Наші діти ходять в звичайну американську школу. Вони  також мають різні додаткові уроки, спорт і музика. Наш син Любчик @lubibudash грає на саксофоні. На уроці музики, минулого тижня, їм роздали ноти. У них має бути весняний концерт.

Коли Любчик отримав ноти і побачив надпис: (Hopak russian folk dance), він підійшов до вчителя і сказав, що аж ніяк не російський танець, це Український. Щоб ви розуміли, в Америці ви не можете просто роздрукувати ноти або десь їх взяти. На використання будь чогось, не вашого ви маєте отримати дозвіл.

Що стосується нот, є компанії які мають дозволи на розповсюдження. Так ось, після того що нас син сказав вчителю, вчитель написав у компанію, яка постачає ноти для школи і сказав: що Hopak це український танець, у нас є учень з України і він нам розповів історію про Гопак.

Що відповіли у компанії: ми приносимо свої вибачення, ми вилучаємо всі надіслані ноти, де написано що це російський танець. І найближчим часом буде розіслано всім нашим користувачам ноти з правильною назвою. Для ти хто не знає, Гопак це Український танець Запоріжських козаків. Відстоюємо своє повсюди.

Наталя Будас