Із щирої подяки неймовірним бійцям ЗСУ, нашим захисникам і охоронцям, почався у Вінниці грандіозний виступ київських співаків 10 квітня. Ігор Борко – чудовий ліричний тенор рідкої краси і виразності, та вродлива, талановита LADY OPERA  Ольга Чубарева! Вони –  народні артисти України, провідні солісти Національної опери України та Національної філармонії України, лауреати престижних міжнародних конкурсів у десятках країн світу. Кращі голоси України!

Єдиний концерт у Вінниці ці чудові артисти дали на запрошення симфонічного оркестру Вінницької обласної філармонії, її художнього керівника і головного диригента Георгія Куркова, заслуженого діяча мистецтв України та культури Польщі.

Це був унікальний вінницький ексклюзив! Програму концерту розумно скомпонували із кращих світових і українських музичних творів. І оперні арії, і мексиканська “Челіта” (“Ай-я-я-яй, що за дівчина”) звучали нарівні з українською народною піснею “Ой, я знаю, що гріх маю, пекло вогнянеє, бо давала цілувати личко рум’янеє..”.

Ігор Борко настільки чітко доносив кожне слово із популярних опер, що здавалось, слухачі починали розуміти італійську. До речі, маєстро відзначив, що у залі присутні його близькі родичі-вінничани — родина Іжевських.  А голосиста, динамічна, злегка кокетлива Ольга Чубарева своїм неповторним сопрано і танцювальними експромтами  підкорила серця слухачів.

Вдячна публіка довго не відпускала артистів зі сцени. Оплескам, оваціям, вигукам “Браво!”, “Біс!” не було кінця… У важкі для України часи подібне високе музичне мистецтво торкається людських душ і здатне їх зцілювати.

Ірина ЗОНОВА