Коли в перші дні війни підрозділ 59 бригади «Айдар», де служать добровольцями викладачі Вінницького політеху Світлана Бевз та Сергій Бурбело потрапив у оточення, їм довелось залишити на місцевих жителів вівчарку. Яка разом із ними служила.

Її прийняли місцеві жителі.

Тримали в себе. Бадді разом із ними ховалась у підвалі від бомбардувань.

І ось ця небайдужа родина зуміла виїхати з окупованої  Херсонщини і приїхати до Вінниці разом із вівчаркою Бадді.

Ось про що розповів батько Світлани, відомий волонтер Володимир Бевз:

– У культурному просторі ПІЧ у Вінниці відбувся благодійний кінопоказ документального фільму “Заміновані вірністю” про легендарну вівчарку Баді та її бойових побратимів з добровольчого батальйону «Айдар», а також презентація творчості юної Вінницької письменниці Олександри Бурбело, наймолодшого члена Національної спілки письменників України, автора 13 книг, 4 збірників пісень, твори якої Міністерством освіти України внесені в шкільну програму, надруковані в чотирьох шкільних підручниках і вивчаються в усіх школах України. Кошти, зібрані організаторами заходу, будуть передані в батальйон, в якому  захищають незалежність України добровольці – Світлана Бевз і Сергій Бурбело – батьки Сашеньки Бурбело і господарі вівчарки Баді. Батальйон воює в найгарячіших точках фронту.

На заході були присутні Наталя Біла зі своїми синочками Сашком і Артемом. Вони врятували Баді, коли вівчарка потрапила в окупацію, доглядали її і змогли вивезти на підконтрольну Україні територію. Ця сім’я – найближчі друзі Баді.

Щиро вдячні організаторам заходу – активістам культурного простору ПІЧ та артдиректору Олександру Щербі за організацію події і збір коштів на придбання спеціалізованого обладнання для наших воїнів.

Разом до Перемоги! Все буде Україна!

Тетяна Квасюк