Загалом країну представлять на цих змаганнях четверо українців.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу “Віта”.

“Протягом 9-10 квітня на базі нашого училища проходила перша науково-практична конференція майстрів виробничого навчання, які готують спеціалістів зварювальників. І в рамках заходу йшла підготовка учнів, які мали взяти участь у міжнародному конкурсі в Чехії. Від України право на участь вибороли четверо учнів”, – розповів керівник закладу Андрій Безуглий.

Щоб показати достойний рівень, вінничанин мав продемонструвати, наскільки він опанував професію зварювальника. При відборі у конкурсі хлопцю довелося працювати з агронною зваркою, що за словами директора училища є досить складною технікою.

Андрій Безуглий додав, що наразі робітничі професії мають попит в України. Це активні люди, які хочуть здобути певне ремесло, яке згодом знадобиться й для відбудови України. Зарплата зварювальника розпочинається від 15 тисяч гривень і залежить від кваліфікації.

“Нове обладнання, яке буде у Чехії, вже взяли в роботу та розуміємо його. Адже кожен апарат по-своєму унікальний”, – зазначив Нікіта Нікітін.

Заклади профтехосвіти вперше з 2019 року беруть участь у міжнародному конкурсі зі зварювання “Gold Cup Linde”, який проходитиме протягом 22-24 квітня у Чехії. На змаганнях також дебютує дівчина-зварювальниця з Харкова, яка проходила тренування на базі вінницького профтехучилища.