У нього діагностували ряд важких захворювань – ДЦП, спастичний тетрапарез, епілептичний синдром, псевдобульбарний синдром. Це все наслідки асфіксії – дитина добу була в утробі матері без кисню. Хлопчик народився живим, але із проблемами здоров’я. Батьки ні на хвилину не відходять від свого малюка. Неодноразово були на лікуванні та реабілітації, але це довготривалий процес і потребує неймовірних зусиль. Через те, що потрібно постійно займатись сином, батьки залишили основну роботу. А щоб заробити копійку для лікування, зайнялись творчістю – виготовляють декоративні свічки.

– Раніше було легше зібрати кошти через волонтерів та фонди. А тепер із цим важче. Тому маємо щось робити та вигадувати, хоча за фахом я інженер із конструювання медичної апаратури. Спочатку ми продавали мої вишиті нитками та бісером картини. Зараз їх майже нема, всі стіни пусті у хаті. То ж взялись за декоративні свічки, – розповідає мама дитини Тетяна Добровольська. – Для цього купили всі необхідні інгредієнти, обладнання, а техніку опанували завдяки відеороликам в Інтернеті. Спочатку більше вчився чоловік Сергій, але згодом він полетів із Микиткою на лікування до Китаю. Я ж залишилась вдома сама і більше часу стала приділяти свічкам. Першу зробила та подарували друзям. Їм дуже сподобалось. Звісно, приємні відгуки надихають творити далі. Та найчастіше це роблю вночі, коли малюк спить. А якщо вдень трапляється така нагода, то Микитка із задоволенням спостерігає за процесом. Особливо емоційно реагує на яскраві кольори. Пробували і разом різати свічки, але поки синочку важко.

Нещодавно ми познайомились із вінничанкою Юлією Піменовою, яка, незважаючи на ДЦП, своїми руками виготовляє надзвичайно гарні прикраси. Дівчинка тепер має у Києві соціальний магазин і там теж продаються свічки. За це ми щиро вдячні Юлечці та її мамі. Зараз працюємо над колекцією свічок-фігурок та писанок до Великодня та 8 Березня. Цікаво, що у кожного своя унікальна техніка, і, відповідно, виріб. Віримо, що наші роботи припадуть до душі вінничанам і стануть окрасою їхніх осель. А виручені кошти ми витратимо на чергове лікування Микитки, яке вже зовсім скоро почнеться у Хмельницькому.

Картка для допомоги «ПриватБанку»: 5168 7427 0509 6265 (Добровольський Сергій)