Разом з іншими підприємствами МХП, розташованими в західних областях України, входить до складу групи підприємств «Західний Хаб МХП».

Головний офіс філії «Рідний край» знаходиться в селі Новоставці, виробничі підроз­діли і землі – на території Хмельницької (Теофіпольська селищна ОТГ, Ізяславська міська ОТГ, Біло­гірська селищна ОТГ) і Терно­пільської (Лановецька міська ОТГ, Збаразька міська ОТГ, Кременецька міська ОТГ) областей.

Філія «Рідний край» – один з лі­дерів регіону зі сплати податків. Підприємство разом з Ямпільським елеватором МХП сплатили у 2023 році понад 108 млн грн податків.

Рослинницький напрям

Підприємство має два виробничі підрозділи, завод з виробництва добрив, насіннєвий завод. Основні культури, які вирощує філія «Рідний край»: озима пшениця, озимий ріпак, кукурудза, соя. Також в цьому році значні посівні площі виділені під цукровий буряк.

Земельний банк – близько 29 тис. га, кількість пайовиків – майже 10 тис. осіб. Бути пайовиком філії «Рідний край» Захід­ного Хабу МХП – це мати можливість отримувати конкурентну орендну плату за свою землю, яку компанія регулярно переглядає. Також при зміні власника всі юридичні витрати під­приємство бере на себе. Крім того, філія «Рідний край» підтримує па­йовиків у важких для них і їхніх сімей ситуаціях.

Західний Хаб МХП активно впроваджує інноваційні технології та інвестує в техніку, в тому числі – обладнану елементами точного землеробства. Суть точного землеробства – у збереженні ресурсів і одночасному отриманні максимальної продуктивності з кожного гектара поля завдяки оптимізації сільськогосподарського виробництва та економії ресурсів.

Віктор Корягін, директор Західного Хабу МХП:

«Незважаючи на всі складнощі, ми продовжуємо інвестувати у виробництво, впроваджувати інноваційні технології, розвивати громади, допомагати ЗСУ і ветеранам, піклуватись про екологію. Системно працюємо над збереженням якості ґрунтів, оздоровленням земель. Відповідність принципам сталого розвитку – наш страте­гічний пріоритет. Ми – українська компанія, ми самі жителі цих міст та громад. Тож наша спільна ціль – зберегти ресурсний потенціал і навіть наростити його».

Тваринницький напрям

Підприємство має в своєму складі чотири ферми. Загальне поголів’я великої рогатої худоби – понад 3600 голів. Щоденне виробництво молока – 34 тонни.

Новоставецька молочна ферма філії «Рідний край» в минулому році показала найбільшу в МХП рентабельність, а в лютому ще з однією фермою підприємства, Кривовільківською, отримали нагороди в загальнокорпоративному конкурсі серед майже 30 ферм. Комісія оцінювала їх згідно з багатьма параметрами: від рівня соціально-побутових умов до еконо­мічних показників.

Соціальна відповідальність

Разом зі стратегічним партнером – Благодійним фондом «МХП-Громаді» філія «Рідний край» розвиває громади, аби там хотілося жити, й втілює проєкти за участі місцевого бізнесу й органів влади. Ключові проєкти – грантовий конкурс соціально-важливих ініціатив у громадах «Час діяти, Україно!» і конкурс бізнес-ідей «Роби своє».

Ось декілька прикладів допомоги Теофіпольщині і окремим жителям у минулому році:

  • допомогли відремонтувати пожежну частину в Теофіполі;
  • регулярно підтримуємо Центр надання соціальних послуг;
  • відкрили в Теофіполі освітній простір «Бібліохаб – центр коаліції допомоги»;
  • сім’я переселенців, яка зараз живе в селі Шибени, два роки поспіль вигравала в конкурсі «Роби своє» кошти на розвиток власної справи з виготовлення домашніх м’ясних виробів;
  • у цьому ж конкурсі виграв стоматолог з Новоставців. За грантові 100 тис. грн купив для свого сільського стоматологічного кабінету портативний рентгенівський апарат;
  • допомогли у облаштуванні спортивного залу у с. Новоставці;
  • благодійна організація «Веткаре Притулок» у конкурсі «Час діяти, Україно!» виграла 40 тис. грн на свій розвиток.

Підтримка військових і ветеранів

З 24 лютого 2022 понад  2 900 працівників МХП покинули офіси, виробництва і поля, щоб захищати країну на фронті. Тому компанія розвиває програму «МХП Поруч» – надає індивідуальний супровід та комплексну підтримку військовим, ветеранам, їхнім родинам та тим, хто чекає близьких з фронту. Програма спрямована на співробітників компанії та жителів громад.

Компанія під час військової служби працівника зберігає за ним робоче місце та заробітну плату, закриває запити підроз­ділу, у якому служить працівник, і турбується про його родину.

Після повернення з фронту МХП забезпечує ветеранам перевірку здоров’я, лікування та реабілітацію, надає юридичну та психологічну підтримку, допомагає з перенавчанням та адаптацією. За потреби створює нове робоче місце або посаду.

Олексій ВОЛОЩУК