Він став кращим «Учителем -наставником» в Україні.

За підсумками педагогічної премії «Ранкові зорі». На конкурс надійшло 1400 анкет. Перемогу в номінації «Учитель-наставник» здобув викладач трудового навчання Вінницького ліцею №23 Дмитро Луп’як. Про це повідомляють у видавництві “Ранок”, яке започаткувало премію. Дехто вважає, що трудове навчання є непопулярним предметом серед учнів. Але для своїх вихованців Дмитро Луп’як перетворив предмет у цікаві уроки.

Це вже не перша його перемога.
Завдяки його перемозі в премії «Учитель року 2021», місцева влада виділила кошти на оновлення кабінету трудового навчання в його рідній школі. Однак уже за рік почалася війна. Довгий час школа перетворилася на місце для проживання ВПО, а потім — «Пункт незламності». Увесь цей час Дмитро допомагав у школі, паралельно продовжуючи навчати своїх учнів через онлайн-уроки.

«Для якісного навчання під час дистанційного та змішаного навчання, за останні півтора року, я розробив близько 150 презентацій для 5-6 класів з інтерактивними вправами та інструкціями до кожного проєкту. Мені дуже подобається моя робота, я люблю дітей, людей, люблю творити, створювати, вдосконалювати. Я надихаюсь й надихаю. І, мабуть, це й дає мені сили постійно рухатись. Я навчаю учнів, студентів, учителів. І з гордістю можу сказати, що надзвичайно пишаюсь результатами своєї роботи», – ділиться учитель.

Премію «Ранкові зорі» започаткували задля підтримки тих, хто залишається працювати та виховувати майбутнє покоління дітей. Учителі, який використовують підручники видавництва у своїй роботі, могли розказати власну історію та стати переможцем в одній з пʼяти номінацій. «Зірковий учитель», «Незламний учитель», «Інноваційний учитель», «Учитель-наставник» та «Результативний учитель». За перемогу надавали відзнаку та грошову нагороду: 25 000 грн переможцю номінації «Зірковий вчитель», переможцям чотирьох інших номінацій виплатили по 10 000 грн та кожному з п’яти півфіналістів надали по 5 000 грн.

Андрій Власенко