Публікую вже оновлену резолюцію з правками для вас нижче! – Повідомила народний депутат, мажоритарник від Вінниччини Лариса Білозір.

– За результатами вчорашніх дебатів, ми в Парламентській асамблеї Ради Європи прийняли резолюцію про необхідність протистояти тоталітарному режиму путіна та його війні проти демократії.

Резолюцією ПАРЄ зазначила, що:

📌 путін є нелегітимним президентом рф;

📌 необхідно посилити режим санкцій як проти росії, так і проти режиму лукашенка;

📌 російська православна церква не має нічого спільного зі свободою віросповідання. Вона з патріархом кирилом є продовженням неоімперської ідеології «руського миру».

Хочу віддячити колегам у ПАРЄ, із якими було зроблено вагомий внесок у розробку цієї важливої резолюції! Такі рішення мають надзвичайне значення для українців і дають сигнал Європі, що путін — НЕ ЄДИНИЙ винуватець агресивної війни проти України 🙏

❗️росія — руйнівниця цінностей, яка паплюжить право на віросповідання, викривляє традиції православʼя та використовує його як інструмент для пропаганди путінського режиму

ПАРЄ визнала, що режим володимира путіна сповідує неоімперську ідеологію “русского міра”, яку кремль перетворив на інструмент розпалювання війни.

Ця ідеологія використовується для знищення залишків демократії, мілітаризації російського суспільства та виправдання зовнішньої агресії з метою розширення кордонів російської федерації на всі території, що колись перебували під російським пануванням, зокрема з Україною!

РПЦ, зокрема патріарх кирило, відстоює ідеологію “русского мира”, оголошуючи війну проти України та “сатанинського” Заходу “священною війною всіх росіян”!

❗️ПАРЄ визнає, що таке зловживання релігією, спрямоване на підбурювання до агресії, є ЗЛОЧИНОМ, і закликає держави-членів ставитися до рпц як до тих, хто причетні до воєнних злочинів та злочинів проти людяності, здійснених від імені рф, – пояснила народний депутат ВР від Вінниччини Лариса Білозір. Нагадуємо, що вона є членом Постійної делегації ВРУ у Парламетській асамблеї Ради Європи

Андрій Власенко