Звернення Туска після саміту Європейської ради у Брюсселі наводить “Польське радіо”. Глава уряду Польщі розповів, що Україна опинилася в украй складній ситуації після останньої серії російських бомбардувань і найближчий час може стати вирішальним для долі цієї війни.

“Хочу звернутися до всіх без винятку в Польщі не робити нічого, що може нашкодити Україні… Ми маємо ухвалити рішення, які захистять польський кордон та прикордонні переходи”, – сказав польський прем’єр.

Дональд Туск підкреслив, що польська влада не може допустити блокування переходів незалежно від обґрунтування протестів. “Ми не можемо жодним чином завдати шкоди Україні в ситуації, коли вирішується доля війни”, – сказав Туск.

Прем’єр нагадав, що прикордонні пункти, згідно з останнім рішенням уряду, мають статус критичної інфраструктури. Він повідомив, що уряд готовий надавати подальші форми допомоги тим фермерам, які втратили частину своїх доходів. “Я розраховую на рефлексію та відмову від такої форми протесту”, — сказав Дональд Туск.

Він додав, що державні служби працюватимуть над розчищенням пунктів пропуску. Однак глава уряду не вважає, що в цьому випадку потрібні прямі примусові заходи.