Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Вінницької ОВА.

«Всі три оперативні втручання здійснені на найвищому фаховому рівні. Шанс на повноцінне життя отримали пацієнти, які перебували в листі очікування медичного закладу.

Родичі двох померлих пацієнтів надали згоду на посмертне донорство, тим самим врятували життя важкохворим.

Окрема вдячність фахівцям НІССХ ім. М.М. Амосова та особисто академіку НАМН України Василю Лазоришинцю за фахову підтримку і спільну роботу під час надскладної операції, проведеної цієї ж доби.У співпраці було блискуче виконано протезування висхідного відділу аорти пацієнту, який був у критичному стані з розривом аневризми аорти.

При цьому надскладному оперативному втручанні майже на 30 хвилин серце та апарат штучного кровообігу були зупинені, при охолодженні тіла пацієнта до 18 С. Усі ці виклики з успіхом подолали вінницькі лікарі – трансплантологи, хірурги, анестезіологи», – написав Сергій Борзов.

Начальник ОВА зауважив, що на базі ВОКЛ ім. М.І. Пирогова цьогоріч уже виконали 6 трансплантацій. За підсумками роботи лікарня посіла 6-те місце серед вітчизняних центрів трансплантології, де виконують операції з пересадки нирок, печінки і серця.

«Пишаюся роботою наших лікарів! А прооперованим пацієнтам – швидкого одужання», – додав Сергій Борзов.