На могилі загиблого під Дебальцевом Романа Грушка, сина голови Липовця Миколи Грушка, місяць тому збирались його побратими із усієї України. Разом із місцевими атовцями вони присягали там на вірність загиблим побратимам під прапором України. Він майорів там з часу, коли весь Липовець на колінах проводжав в останню путь сина військового офіцера з почесним званням генерала, який не заховав його чи відкупив від обов’язку захищати Вітчизну.

І раптом вночі невідомі зірвали прапор з могили, потоптавши святиню…

– Ми шоковані побаченим, проводимо власне розслідування і вже навіть маємо факти, які перевіряємо, хто це зробив. Ми батька нашого побратима в образу не дамо, як і могили наших загиблих братів, – коментує ситуацію голова громадської організації ветеранів бойових дій Липовеччини Віктор Добровольський.

– Знаєте, якщо це було зроблено навіть із нелюбові до моєї діяльності на посаді голови міста місцевими корупціонерами чи їхніми поплічниками, з якими ми ведемо боротьбу, то це аморально. Але такі люди здатні на все. Тому били, де найболючіше, бо розуміли, якого болю завдадуть мені та нашій родині. Як можна мстити мертвим, та ще й кому – нашим дітям, які пішли в пекло війни і віддали найдорожче – життя, щоб вони тут із своїми відкупленими від служби дітьми жирували? – ділиться Микола Грушко, голова м. Липовця.

– Хіба їм зрозуміти тих, хто купував за власні кошти та з допомогою небайдужих людей бронежилети та форму, не спав ночами, чекав вісток… А коли дочекались такої – найстрашнішої, як Микола Грушко, вимушені були їхати самі до Дніпропетровська, щоб пізнати тіло сина, потім транспортувати його додому, хоронити тут, хто таке робить – не люди, це «ізверги», тому вимагаємо у поліції негайно знайти і покарати тих, хто це зробив! Таке святотатство не потрібно пробачати, – обурюються жителі Липовця.

Тетяна Квасюк