Дивно, але приваблива зовнішність перестала бути гарантією побудови гармонійних відносин, і вдалого заміжжя. Здавалося б, має бути навпаки, але не все так просто. У чому ж причина?

Вважається, що краса — це квиток у світ щасливих стосунків, проте реальність іноді дає неприємні сюрпризи. Як розібратися у цій загадці? Є кілька причин, через які дівчата з пересічною зовнішністю, як правило, успішніші в коханні.

Струнка фігурка і симпатичне обличчя часто стають тягарем для володарки. Красуні постійно стикаються з нав’язливою увагою оточуючих. Вони можуть почуватися зобов’язаними задовольняти чиїсь очікування, що створює тиск та небажані ситуації. В результаті потенційні партнери бачать не особистість, а лише вигаданий ідеалізований образ.

Негативну роль грають заздрість і ревнощі. Красиві дівчата частіше зустрічають неприязнь із боку інших жінок, що створює напруженість у спілкуванні. А чоловіки можуть відчувати страх втратити свою кохану через увагу, яку вона привертає. Це створює додаткові перешкоди для формування пари.

Красуні нерідко страждають через поверхневе відношення. Їх зовнішність відволікає від найголовнішого, що є у людині, — внутрішніх якостях особистості. Люди зачаровуються розкішним виглядом і не звертають уваги на те, що коїться в душі жінки. Це призводить до того, що шанувальники прагнуть легких романів, не сприймаючи близьку людину всерйоз. Така ситуація унеможливлює побудову довгострокового союзу.

Більшість симпатичних дівчат переконані, що краса — єдиний козир, який вони мають. Саме тому всі інші переваги відходять на другий план. Красуні не прагнуть мудрості та розважливості, їм не цікаві закони побудови здорових відносин, вони зовсім не хочуть пізнавати ні себе, ні чоловіків. Ну, а навіщо? Адже, на їхню думку, партнер має і так усе покласти до ніг обраниці — просто тому, що вона чудово виглядає.

А ось фахівці в галузі психології рекомендують тим, хто стикався з вищезгаданими пунктами, прокачувати не лише свій імідж, а й мізки. Розумна, гідна та благородна дівчина з легкістю зможе зробити багато для свого щастя:

  • гарно вийти із жіночої конкуренції;
  • дати відчути чоловікові, що їй не цікава увага інших шанувальників;
  • легко розпізнати божевільного ревнивця і піти від нього;
  • показати всю глибину душі та багатогранність особистості своєму партнеру.

Не варто вважати чоловіків дурними – зазвичай вони свідомо підходять до вибору супутниці життя. “Дівчата з обкладинки” цілком підходять на цю роль, але однієї зовнішності не достатньо. Часто скромниці з гарним характером і відкритим серцем отримують набагато більше уваги, ніж порожні, норовливі та холодні красуні.

Вміння дбати про близьких, поводитися як леді, не принижувати свою і чужу гідність, не зраджувати власні принципи – ось ті риси, які приваблюють розумних і успішних чоловіків.

Можна сказати, що сила жінки всередині, а не ззовні – адже саме в її душі відбувається головне чаклунство. Лише у поєднанні з найкращими людськими якостями чудова зовнішність може подарувати справжнє жіноче щастя.