Вже піддались репресіям мої однопартійці та принципові депутати від цієї політсили у Ора­тів­сь­кій, Гайсинській, Козятинській, Шаргородській, Тростянецькій, Туль­чин­­ській ТГ. Ді­йшла черга і до Жмерин­ської ТГ та особисто до мене.

«Я з 2001 року в «Батьківщині, як депутат дотримуюсь принципів, але чомусь наша обласна організація, яку очолює нардеп Олег Мейдич, підтримує тих депутатів, які голосують за підвищення тарифів, дерибан землі, а не відстоюють інтереси громади та воїнів.

Візьму для прикладу Жмеринську ТГ.

Таке враження, що клани та наближені до них депутати хапають все, що бачать. Йде тотальне розкрадання всього, що залишилось. Земля, майно… пхають, куди можуть, кіоски, відчужують все, щоб не дісталось воїнам, коли прийдуть з фронту?

У нас у раді створений такий собі міжсобойчик — більшості депутатів-рабів.

А ось хто з депутатів не голосує за дерибан землі, майна, тому контракт не продовжують. Так провчають неслухняних.

Коли справжні чоловіки стояли в черзі до військкомату, як і мій чоловік, секретаря нашої міської ради там чомусь не було. Він батути на центральній площі міста розкладав.

У нашій ТГ секретар ради, за рішенням цього міжсобойчика, приїжджий. Його заслуга в тому, що він племінник боса партіі. А я вважаю, що господарем міста має бути людина, яка живе у цьому місті, а не «квартирант», який живе у Вінниці, а до Жмеринки наїжджає. Тому у центрі міста немає жодної вулиці, яка не була б перерита. Жмеринка такою занедбаною ще не була ніколи!

Цікаво, а секретареві ТГ вистачає зарплати, щоб заправляти машину на цю щоденну дорогу на роботу?

Ще в нас є одне «новаторство». Коли депутат робить депутатський запит, який не дуже зручний для секретаря, він наполегливо просить забрати. Пізніше стала зрозумілою причина — наприклад, у нас сіль для підсипки вулиць купувалась у три рази дорожче за її реальну вартість. Наче морська, ароматизована. І таких прикладів чимало.

Тому хочу звернутись до своїх виборців, керівництва партії та секретаря Жмеринської міськради:

– Я не могла діяти інакше, не могла виконувати те, про що просили мене у міській раді. Тому відстоювала інтереси людей, а не тих, хто хоче «роздерибанити» бюджет територіальної громади. Ще хочу звернутися до секретаря Жмеринської міської ради Кожуховського Вадима Вікторовича:

– Я розумію, що розвиток міста, процвітання, допомога військовим – це не ваш пріоритет. Таким брудним, переритим, безликим, незатишним місто ще не було за жодного керівництва. Я вже не кажу про ті села, які приєдналися до міста. У вас все добре, ви живете у Вінниці. Чому ви так активно включилися в цю кампанію, щоб виключити мене, О. Калінську, із депутатів? Самі займаєтесь скликанням територіальної виборчої комісії, робите тиск на цих членів, їздили з «колегами» до обласного керівництва, які задовольнили ваші примхи. Оксану Калінську не було за що виключити, тому в протоколі було написано: «не голосувала або не була присутня при розгляді програми по питній воді».

Вам потрібні зручні депутати, звичайно, ними легше керувати і легше заробляти гроші. Дерибанити землю, коли прийдуть військові, землі вже не буде. Розпилювати бюджет. А бюджет наш більше 500 мільйонів. Один відсоток, можливо, витрачається на військову допомогу. Мабуть, тому наше місто в рейтингу по непрозорості займає одне з останніх місць.

Я хочу сказати про те, що війни у вас немає. Війна є в тих дітей, які щотижня грають біля міської ради, і маленьких діточок, що печуть солодощі… для донатів на ЗСУ. У простих людей є війна, а у вас її немає. Тому що ви в цей час надуваєте батути, дерева зрізаєте під кіоски, забираєте чужу землю та їздите у відрядження до Польщі поділитися досвідом, бо вам вже тут сумно, в Жмеринці, стало. Краще треба було за ті кошти купити дрон чи автівку для військових, які ви витратили на цю поїздку. Тому вам потрібен «слухняний», з яким, мабуть, ви вже домовилися і який зареєстрований в Єдиному реєстрі корупціонерів.

Наші хлопці повернуться і запитають кожного, хто і як працював, хто куди що «дерибанив».

Я хочу нагадати слова Шевченка з послання «І мертвим, і живим і ненародженим…», який написав ще 200 років тому: «Схаменіться, люди добрі, бо лихо вам буде…».

Оксана Калінська,
депутат Жмеринської ТГ