Незважаючи на компактні розміри, Aceman матиме просторий інтер’єр та запропонує дві версії з переднім електродвигуном. На одному заряді батареї автомобіль здатен подолати до 400 км, а також здивує комфортними водійськими якостями та новітнім голосовим помічником від MINI — це перший такий вид допомоги в історії марки. Початок продажів у Європі запланований на осінь поточного року.

Aceman відкриває для MINI нову сторінку у входженні у преміальний субкомпактний клас. З довжиною понад чотири метри, автомобіль пропонує просторий салон на п’ять осіб і великий багажник, ємність якого варіюється від 300 до 1005 літрів. У портфоліо MINI цей кросовер займе позицію між моделями Cooper та Countryman і буде доступний тільки у електричних версіях.

Стартова модель Aceman E оснащена переднім електромотором з потужністю 184 кінські сили та 290 Нм крутного моменту, здатним розганятися до 100 км/год за 7,9 секунди. Його батарея на 42,5 кіловат-години забезпечує пробіг 310 км за стандартом WLTP. Вища версія Aceman SE оснащена мотором потужністю 218 кінських сил та 310 Нм та батареєю на 54,2 кіловат-години, дозволяючи проїхати до 406 км без підзарядки.

Aceman підтримує зарядку від мережі змінного струму потужністю до 11 кіловат та швидку зарядку постійним струмом з потужністю 75/95 кіловат залежно від моделі. Кросовер оснащений жорсткими стабілізаторами для підвищення поперечної стійкості та короткою кермовою рейкою для кращого контролю, як у гоночних картингах. Інтер’єр автомобіля має мінімалістичний дизайн, створений за кращими традиціями Алека Іссігоніса.

На передовій панелі моделі Aceman встановлено круглий OLED-дисплей діаметром 240 мм. Система мультимедіа управляється за допомогою MINI Operating System 9 і вперше включає в себе інтегрованого голосового асистента, здатного навчатися від повсякденних бесід та автоматизувати звичні завдання.

Подібно до моделі Cooper, новинка оснащена перемикачем MINI Experience, який має світлодіодну проекцію на передню панель і включає вісім варіантів налаштувань. Доступні чотири варіанти комплектації: Essential, Classic, Favoured та спортивний JCW.