Європейський парламент під час засідання в Страсбурзі ухвалив резолюцію, яка закликає країни члени ЄС та міжнародну спільноту не визнавати легітимність Путіна після так званих президентських “виборів” у Росії та на українських окупованих територіях.

Під час голосування резолюцію підтримало 493 депутати, 18 утримались, а проти проголосували 11 членів Європарламенту. Таким чином резолюція була прийнята. “Оскільки вони були проведені на незаконно окупованих територіях України і навіть всередині Росії не були ні вільними, ні справедливими, не відповідали основним міжнародним виборчим стандартам, а отже, не мали демократичної легітимності”, — вказано в прийнятій резолюції.

Також у резолюції є заклик до інших країн щодо необхідності обмежити відносини з Путіним для досягнення миру та вирішення правозахисних та гуманітарних цілей. Крім того, депутати Європарламенту розкритикували прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який “вирішив порвати з ЄС і привітати Путіна з його фіктивним переобранням”.