“Ситуація з кадрами є зростаючою проблемою. І якщо це не буде виправлено, то цей пакет допомоги не вирішить усіх проблем України.

Закони, які українці ухвалили за останні пару тижнів, допоможуть їм, але їм потрібно мобілізувати більше сил і знайти спосіб надихнути більше українських чоловіків вийти на передову”, — сказав колишній морський піхотинець , експерт Дослідницького інституту зовнішньої політики Роб Лі.

За оцінкою співрозмовників видання, росія випереджає Захід у виробництві артилерії та іншої зброї, їй допомагають Іран і Північна Корея.

На їхню думку, брак військових і перевага Москви у вогневій потужності навряд дозволять ЗСУ піти в контрнаступ до 2025 року.

“Україні прийшов час відновити війська. Це, мабуть, найважливіший фактор, який визначатиме, чи будуть вони успішними чи ні”, — говорить генерал-майор та аташе з питань оборони Польщі у Вашингтоні Кшиштоф Нольберт.

На його думку, оновлення українських сил і надання обіцяної зброї, ймовірно, призведе до успіху, враховуючи виснажений стан і погано навчені війська рф.

Однак підготовка мобілізованих також потребуватиме часу.

Аналогічний матеріал напередодні опублікувало видання The New York Times. Видання стверджує, що чіткі плани щодо мобілізації були однією з умов продовження військової допомоги США.

Помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О’Браєн під час візиту до Києва наголосив:

“Україні необхідно переконатися, що вона має людей, необхідних для продовження боротьби”.