В переддень сесії Вінницької облради до редакції звернулась ініціативна група жителів Вінниці, які категорично проти реорганізації бібліотек у Вінниці. Ми вже друкували їхнє звернення із більше тисячею підписів. Вони надали редакції лист–відповідь на їхнє звернення від Міністерства культури України. В ньому неоднозначний висновок – таке рішення містить у собі загрози зниження якості бібліотечно-інформаційних послуг та інформаційного протистояння.

Вінничани, що звернулись до редакції, повідомили, що такий лист вони надали Вінницькій облраді де їм пообіцяли роздати ксерокопії кожному депутату до початку сесії.

– Отож завтра буде очевидно – хто з депутатів проігнорує думку депутатів, а хто ні, ми ретельно все відслідкуємо, – наголосили вони.

– Крім того, попросили запитати керівництво області чому цей лист, який надійшов вже тиждень тому до керівництва управління культури облдержадміністрації, замовчується, чому його не зачитали на президії облради та не ініціювали, у зв’язку із непогодженням із Міністерством, зняти із розгляду.

– Далі – копія заяви Міністерства культури, «Щодо реорганізації бібліотек» у Вінницькій області.

Тетяна Квасюк