Як ми уже повідомляли, вже 17-й день в Грузії тривають масові протести проти путунізації країни. Останньою краплею народного терпіння став так званий закон про”іноагентів”, скопійовани з російського.

Народ вийшов на мирні протести, але за рашистським сценарієм, силовики вдались до жорсткого розгону протестувальників. Наразі стало відомо, що лідера найбільшої опозиційної партії Грузії “Єдиного національного руху” Левана Хабеішвілі та лідера політичного об’єднання “Громадяни” Алеко Елісашвілі побили силовики на акції протесту проти закону про “іноагенти” в Тбілісі.

Про це повідомляє “Эхо Кавказа”.

А телекомпанія Formula опублікувала фото Хабеішвілі зі слідами побоїв на обличчі – в нього травми в щелепно-лицьовій частині.

Перед цим партія закликала МВС забезпечити фізичну безпеку опозиціонера і негайно його звільнити, інформує SOVA.

“Кілька хвилин тому за особистим наказом пропутінського прем”єр-міністра Бідзіни Іванішвілі представники російського режиму в Грузії викрали голову “Єдиного національного руху”, депутата парламенту Левана Хабеішвілі. В момент затримання він допомагав постраждалому на акції громадянину”, – йшлося в заяві ЄНР.

Водночас опозиціонер розповсюдив відеозвернення з клініки, в якому заявив, що в нього “нічого не болить”.

“Око, тіло і все минеться, боротьба з путіністами має тривати”, – сказав Хабеішвілі.

Від рук силовиків постраждав і лідер політичного об’єднання “Громадяни” Алеко Елісашвілі, якого кинули на землю після того, як він підійшов до поліцейських.

“Мене теж потягли, але коли я побачив фотографію Левана… Не важливо, яку партію я представляю, не можна так поводитися з депутатом, не можна поводитися з ним як із собакою”, – заявив він.

Перед цим силовики намагалися напасти на лідера партії “Стратегія Агмашенебелі” Георгія Вашадзе.

У ніч на середу грузинський спецназ намагався жорстко розігнати учасників мирного протесту проти закону про “іноагентів” у Тбілісі. Після Звернення до силовиків президентки Грузії Саломе Зурабішвілі правоохоронці  відступили. Протестувальники знову підійшли до парламенту.

Відомо, що юридичний комітет парламенту Грузії підтримав законопроєкт у другому читанні 29 квітня. Його обговорення на пленарній сесії парламенту Грузії може тривати ще кілька днів.

Як ми вже повідомляли, в ЄС вкотре попередили Грузію, що ухвалення закону про “іноагентів” матиме наслідки для процесу її інтеграції до Європейського Союзу.