Може, в цьому ріст багатства мсеківців? Запрошуємо до дискусії.

Ось що розповіла одна із директорів шкіл — наша читачка — одного із районів Поділля:

— Коли я все життя пропрацювала в цій школі, то десь років з 10 вважалась людиною, яка мала найбільше хронічних хвороб. Як завуч доступу до персональних даних педагогів та пра­цівників не мала. Але коли мене обрали директором, я остовпіла — більша частина штату була інвалідами. І лише я та ще кілька молодих колег не мали інвалідності. Деякі з них навіть другої групи. Але ці «хворі» були чи не найздоровішими в колективі. І вимагали найбільше годин. Коли поцікавилась їхніми родинами, бо ж у селах всі про всіх знають, то виявилось, що в однієї учительки всі поголовно інваліди.

Інший читач жалівся, що тепер у них в районі багато підприємців поробили собі інвалідності не тільки тому, що служити не хочуть, а навіть податки не хочуть через це платити державі. А що вже казати про чоловіків призовного віку,  місцевих керівників — всі або за кордоном як інваліди, або доглядачі за ними, інвалідами.

Колись нам повідомляли наші читачі про те, що 25 відсотків обласної ради на чолі і з попереднім керівником — інваліди. І навіть не третьої, а другої групи. І таких в органах влади чимало. Але ж, щоб мати другу групу інвалідності, як нам пояснили спеціалісти, потрібно, щоб був уражений, наприклад, опорно-руховий апарат. І такий інвалід не може більше 4-х годин щоденно працювати. То що виходить: навіть у час війни, коли потрібно бути в кабінетах вдень і вночі, нами керують «частково придатні» чи взагалі «непридатні»?

Не секрет, що про хабарі у МСЕК, ВЛК вже не говорять лише діти. І ця проблема існує. Саме тому таке обговорення і резонанс отримали оприлюднені декларації та їхній аналіз лікарів та керівників МСЕК Вінниччини.

Порівняльні таблиці шокують. При невеликих зарплатах у всіх членів комісії багато нерухомості, землі та заощаджень.

У Юлії Даниленко 161 183 кв. м землі.

У Галини Павліченко — 11997 квадратних метрів.

У Людмили Веремій — 75110 кв. м.

Людмила Веремій, голова Вінницької обласної комісії МСЕК №2

Крім того, у Галини Павліченко (кардіологічна МСЕК) 3 220,5 кв. м у власності нерухомості. Це 9 квартир, 4 будинки.

У Юлії Даниленко (обласна MCEK N1) 540,9 м2 — 4 квартири, 1 будинок.

У Наталії Антонюк (міська МСЕК N2) — 217,1 м2 (3 — квартири).

І це в той час, коли зарплати чиновників у межах 20000 грн.

— Звідки такі статки і чому стільки нерухомості та землі не вдалось придбати іншим медикам, навіть із більшими зарплатами? — запитують наші читачі. Готові вислухати як ваші думки, шановні читачі, так і згаданих представників МСЕК Вінниччини — звідки у них такі статки? Може, навчать інших так плідно і чесно (якщо чесно) працювати?

Андрій Власенко

Головою комісії є Юлія Даниленко, яка одночасно виконує обов'язки головного лікаря ВОЦ МСЕ
Галина Павліченко, голова кардіологічного МСЕКу
Наталія Антонюк, голова Вінницької міської МСЕК №2