Захоплення Часового Яру Донецької області – ймовірно, лише питання часу. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтервʼю The Economist.

Зазначається, що цей висотний опорний пунтк є “ключем” до подальшого просування російських окупаційних військ до останніх великих міст Донецької області. І Часів Яр може повторити долю Авдіївки, яку росіяни вщент знищили.

“Не сьогодні-завтра, звісно, але все залежить від наших резервів і запасів”, – додав Скібіцький.

Відомо, що Росія має успіх на південному заході в селі Очеретине, де була провалена нещодавня ротація українських військ. Російським військам вдалося прорвати першу лінію оборони і створити важливий плацдарм площею 25 квадратних кілометрів.

“Україна знаходиться на певному шляху до стабілізації ситуації, в той час як Росія кидає “все”, що має, щоб досягти більшого успіху. За словами генерала, російська армія вже не є такою зарозумілою організацією, якою вона була у 2022 році, і зараз діє як “єдиний організм, з чітким планом і під єдиним командуванням”, – йдеться у матеріалі.