У такий спосіб 56-річна жінка вимагає звільнити заступника мера Жмеринки Олександра Фурмана, який начебто у кінці минулого року побив її на сходах мерії через принципову позицію. Жінка місяць провела на лікарняному ліжку і тепер вимагає справедливого розслідування… З її слів, за останні два роки це вже четверте побиття опозиційних до влади депутатів. Натомість опонент жінки після бійки також опинився в лікарні із високим тиском. А всі звинувачення відкидає.

– 14 грудня 2017 року у нас було засідання сесії міської ради. Я висловила своє обурення, бо заступнику мера Олександру Фурману, який має два маршрути, виділили із бюджету 1 мільйон гривень на перевезення пільгових категорій. Іншим перевізникам чомусь таких коштів не дали… — каже Ольга Пащук. — Це ж конфлікт інтересів! Та деякі депутати не погодились переголосувати, і рішення залишилось в силі. Я стала вимагати у секретаріату протоколи, але мені нічого не надали. Коли ж вийшла на вулицю, мене вже чекав заступник мера Олександр Фурман. Зі всієї сили він вдарив мене рукою в щоку. Я впала на сходи і на деякий час втратила свідомість. Тим часом кривдник втік. В результаті інциденту отримала струс мозку, забиття хребта та перелом правої руки. Останню в січні прооперували, тепер ходжу із пластиною. А в мене ще й друга група інвалідності…

Після побиття Ольги Пащук минуло три місяці, але винуватцю так і не оголосили про підозру.

– Поліція відкрила кримінальне провадження. Судово-медичну експертизу ще не проводили. Крім того, місцева влада жодних дій не зробила, аби покарати винуватця, — каже жмеринчанка. — Тому 22 березня під час сесії міської ради я виступила перед депутатами з вимогою відсторонити заступника мера на період слідства. Але Анатолій Кушнір відмовив. Через це я із трибуни оголосила про безстрокову акцію голодування.

Оскільки Олександр Фурман наразі перебуває у відпустці, мер Жмеринки Анатолій Кушнір так прокоментував ситуацію:

– У мене є інформація, що побиття як такого не було. Жінка оступилась та впала. Я мав розмову як із Олександром Фурманом, так із Ольгою Пащук щодо даного інциденту. Потрібно дочекатись рішення суду. Відсторонити від посади на час проведення слідства заступника не можу, бо такої процедури в чинному законодавстві не передбачено.

Коли верстався номер, від прес-служби прокуратури стало відомо про злочинну групу, яка діяла в одному із комунальних підприємств Жмеринки. Керівник з своїм заступником та підлеглим працівником вимагали та одержували неправомірну вигоду від ряду суб’єктів господарювання за надання можливості проводити підрядні роботи. Після чергового одержання неправомірної вигоди у сумі 36 тис. грн. злочинну групу викрито. Їм загрожує від 5 до 10 років тюрми.

Віталіна Володимирова