Судді Got Talent Portugal 2018 були вражені вокальними даними жінки. «Адажіо соль мінор» в її виконанні багатьох розчулив до сліз. І неспроста. Бо саме цією піснею Майя вирішила розповісти на телебаченні свою історію та показати найголовніший свій талант — чудовий оперний голос.

Ще колись, у дитинстві, вона так само вразила всіх викладачів маленької музичної школи у Мурованих Курилівцях, де навчалася по класу фортепіано. Їй пророкували зіркове майбутнє, вона легко вступила до Київської консерваторії. В Україні її вже почали забувати, хоча колись захоплювалися її співом. У 90-х вона гастролювала з Ігорем Юрковським. 15 років тому Майя виїхала у Португалію на заробітки, сама виховує двох доньок.

Для популярного конкурсу Майя Рудь підготувала класичну пісню, продемонструвавши свої вокальні дані. Португальські судді були вражені співом українки.

«У вашому співі надзвичайна щирість», – зазначив музичний критик Мануель Моура дус Сантос після виступу українки.

Судді віддали Майї Рудь три голоси. Відтак українка пройшла відбір у проект Got Talent Portugal та буде надалі боротись за перемогу в талант-шоу.

Закордонні талант-шоу не вперше поповнюються українськими учасниками.

Так, у 2015 році, суддів американського телепроекту підкорили два брати Володимири, що показали складне акробатичне шоу з використанням ножів.

А в 2016 році, в польській версії «талантів», виступили колеги Ма Рудь – оперний колектив LeonVoci. Тоді чоловіки пройшли у півфінал програми.

Тетяна ВЕРБИЦЬКА