Якщо лише твоєму Воїнству посильна Перемога у цій страшній та безкінечній досі битві, то дай нам знати скільки ще сотень, полків та бригад мають приєднатися до нього.

Бо, здається, що Ти зібрав уже достатню армію Добра. Ти ж розумієш, що хтось має воювати і тут, на нашій землі. Бо тут нині вже оселилося конкретне мокшанське Зло, вільне від Тебе, Господи. І своїм божевільним безумством воно прагне знищити створений колись Тобою світ.

Воно переписує на свій смертоносний лад Твої заповіді, і від Твого імені щодня убиває охрещених Тобою та відданих Тобі богослухняних, гідних, роботящих, добрих та щирих українських людей.

Зневірою випалює їхні відкриті для любові душі. Господи, помилуй. Подаруй многая літа кожному нашому Захисникові та Захисниці, вбережи нас від байдужості та лукавства. Здається, що ми уже спокутали всі гріхи наших предків до 14 коліна. Не дай нам засумніватися у нашій Вірі, що Царство Любові та Справедливості, яке ми з Тобою в серці прагнули збудувати на нашій, Тобою даній землі, це лише наївні ілюзії.

Нам сьогодні дуже хочеться воскресити наші завмерлі душі, Господи. Нам дуже потрібна підмога Твого Небесного війська і Твоя Благодать, бо Україна і у Тебе і у нас одна. Збережи і помилуй ЇЇ.

Щоб наші праправнуки з чистими помислами щиро і з великою шаною казали в цей день своїм дітям та онукам: “Христос Воскрес!” А вони, як ми сьогодні, відповідали так само з любов”.ю: “Воістину
Воскрес!”

Нехай святиться ім’я Твоє, Господи.

Анатолій Жучинський,
Заслужений журналіст України