І як перевірити чи зварене яйце не зіпсоване.

Без варених яєць Великдень був би неможливим. До свята зазвичай відварють та фарбують багато яєць, тому з”їсти їх зараз не вдається. Часто крашанки відправляють в холодильник на кілька днів.

Проте, варто знати, який термін придатності варених яєць. Перше і найголовніше правило — після варіння усі страви потрібно зберігати в холодильнику. Тому писанки чи крашанки, які збираємося згодом з’їсти, варто поставити в холодильник.

Перед цим їх краще не чистити. Оболонка захистить їх від висихання і продовжить термін придатності. Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) рекомендує вживати яйця, зварені круто, протягом тижня. Для страв, що містять яйця, наприклад, салатів, цей час менший і становить 3-4 дні.

Пам'ятайте, що температура, при якій ми зберігаємо яйця, повинна бути близько 4 градусів. Також важливо не тримати яйця на дверцятах холодильника. Це стосується як сирих, так і варених яєць. Це найгірше місце через часті перепади температури, через які яйця псуються набагато швидше. Іноді, навіть яйце зварене кілька днів тому, може зіпсуватись.

Це залежить від багатьох факторів, наприклад, від температури зберігання. Тому перед вживанням його варто уважно оглянути та вивчити його запах. Це найпоширеніший і водночас найефективніший спосіб дізнатись, чи яйце ще придатне до вживання. Гарне яйце має лише дуже слабкий запах. Якщо він сильний або неприємний, сприймайте це як попереджувальний сигнал. Такий продукт краще не їсти.

Ще одним фактором, на який варто звернути увагу — це смак яйця. Якщо яйце має незвичний або неприємний смак, то, краще не вживати такий продукт.