Йдеться про суму у 21 млн грн, які розподілили відповідно до запитів оборонців.

Дзеркалом основних пріоритетів діяльності Він­ницької громади є її послідовна фінансова по­літика. А це безпека та оборона, стійкість, турбота. Тож першочергово в умовах війни кошти спрямовуються на підтримку військових, які захищають Україну на передовій, підкреслив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Зокрема вже традиційно на кожній сесії ми виділяємо відповідну субвенцію військовим частинам, крім закупівлі обладнання, до речі. Так, для чотирьох військових частин направляємо 12 млн грн. Крім того, ще іншим підрозділам Сил оборони передбачаємо 9 млн», — зазначив він, коментуючи рішення сесії.

У цілому з початку року Вінницька громада лише шляхом прямої субвенції державному бюджету направила на оборонний сектор уже близько 134 млн грн. І це без врахування тих видатків, які йдуть безпосередньо на закупівлю тепловізорів, павербанків, безпілотників тощо. Таким чином Вінниця допомагає більше ніж 30 військовим частинам.

«Лише дронів з початку року ми закупили вже 6 тисяч. На це в бюджеті було передбачено 79 млн грн. Але в результаті тендерних процедур нам вдалось зекономити 9 млн, тобто це дає можливість ще закупити 600-800 дронів також різної класифікації», — зазначив Сергій Моргунов.

Нагадаємо, бюджет поточного року є найбільшим за сумою коштів, які Вінницька громада передбачає направити на підтримку військових із початком війни. Загальний обсяг видатків на оборону сягає близько 1 млрд грн. За цим показником Вінниця лідирує серед обласних центрів України.