За повідомленням Ямпільської міської ради, участь у слуханнях взяли посадові особи міськради та її структурних підрозділів, представники управлінь та відділів Вінницької обласної військової адміністрації, Могилів-Подільської районної військової адміністрації та Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

Міський голова Ямполя Сергій Гаджук підтримав ініціативу жителів своїм розпорядженням, відповідно до якого на громадські слухання винесено питання “Про діяльність навколо родовища “Бушанське”, яка може справити негативний вплив на стан довкілля, епідеміологічне благополуччя населення Бушанського старостинського округу, – йдеться у повідомленні Ямпільської міської ради.

Присутні на слуханнях одноголосно ухвалили, що "видобуток надр на Бушанській землі нанесе шкідливий вплив на стан довкілля, здоров’я та епідеміологічне благополуччя населення у зв’язку з критично близькою відстанню родовища до житлових забудов населених пунктів, дитячого садка, Козацького кладовища, геологічного заказника "Гайдамацький яр", державного історико-культурного заповідника "Буша" та об’єктів водного фонду". Крім того, вони вирішили звернутись до органів державної влади з клопотанням щодо припинення розробки родовища "Бушанське". (На фото - під час обговорення).

Нагадаємо, на початку квітня була оприлюднена інформація про продаж з аукціону спеціального дозволу на користування надрами та видобування вапняків, трепелу та кременистої крейди на родовищі "Бушанське" на Вінниччині.

На фото: Заповідник Буша