А почалося все традиційно, зі скандалу. Бо вже після того, як депутати дружно заспівали гімн і відкрили пленарне засідання, депутати від “Свободи” заявили, що питання для розгляду винесено не в такому порядку, який затвердила президія. Дивним чином питання про вшанування учасників національно-визвольного руху перенесли з 36-го на 62-е. Миттю обурені депутати і завжди активний балкон, котрий цього разу заповнили люди у камуфляжі, заблокували трибуну. Справа в тому, що ще на попередній сесії учасники АТО вимагали включити до порядку денного своє звернення, але цього зроблено не було.  Анатолію Олійнику негайно довелося оголошувати перерву і проводити термінові переговори з керівниками фракцій. Зрештою, скандальне питання було повернуте на початкове 36 місце в порядку денному.

Першим перед депутатами про свою роботу відзвітував голова обласної ради Анатолій Олійник.

Анатолій Олійник звітує про проекти і відповідає на запитання

Опубліковано Щотижнева газета «33-й канал» 29 березень 2018 р.

Не обійшлося без гострих запитань і навіть скарг на інших депутатів. Зокрема, депутат від фракції “Батьківщина” Тетяна Редько поскаржилася на негідну поведінку свого колеги з опозиційного блоку Юрія Яремчука, котрий неодноразово намагався зривати роботу депутатських комісій, постійно погрожує і поводить себе дуже зухвало.

Тетяна Редько

Опубліковано Щотижнева газета «33-й канал» 29 березень 2018 р.

Депутати заслухали інформацію заступника прокурора Вінницької області Сергія Сухореброго про результати діяльності прокуратури протягом минулого року.

Звітує Заступник прокурора області Сергій Сухоребрий

Опубліковано Щотижнева газета «33-й канал» 29 березень 2018 р.

Гостре питання про те, як з помпою відкрита сміттєсортувальна станція поблизу Мурованих Куриловець, нині не працює, депутат-свободівець Андрій Вигонюк адресував директору департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Миколі Ткачуку.

Про сміттєсортувальну станцію, котра не працює в Муроаних Курилівцях

Опубліковано Щотижнева газета «33-й канал» 29 березень 2018 р.

Депутати від фракції “Укроп” звернулися до своїх колег розглянути ситуацію, котра склалася у Жмеринській міській раді, де вже давно панує нездорова атмосфера, депутатів б’ють, через що Ольга Пащенко була змушені оголосити голодування.

Фракція "Укроп" робить заяву щодо побиття та голодування депутатів у Жмеринській міській раді

Опубліковано Щотижнева газета «33-й канал» 29 березень 2018 р.

У такому напруженому графіку депутати попрацювали до обіду. Після депутати до сесійної зали повернулися не всі. Кворуму для продовження роботи сесії не вистачило, тому Анатолій Олійник закрив пленарне засідання.

Фото Сергія Хіміча