Пріоритети роботи облради з початку повномасштабного вторгнення росіян визначені чітко, й один із них — турбота про захисників та захисниць і їхніх родин.

Днями голова обласної ради Вячеслав Соколовий разом з головою Гайсинської ра­йонної ради Ві­талієм Савчуком, Гайсинським місь­ким головою Анатолієм Гуком та депутатом міської ради Вадимом Мартинюком оглянули земельну ділянку та обговорили перспективи її використання.

— Ініціатива створення такого реабілітаційного центру належить ветеранам АТО, — зазначає Вячеслав Соколовий. — А ці люди добре знають, чого саме потребують військові. Такі ініціативи необхідно підтримувати. Що ми й робимо!

За словами голова громадської організації «Спілка учасників бойових дій АТО Гайсина та Гайсинського району» Миколи Данилюка, в нього та його побратимів виникла ідея щодо впровадження сімейної реабілітації.

— Це дуже важливо, ми в цьому переконалися. Ветеранам потрібно відпочити та відновитися, причому бути разом зі своєю сім’єю — з дружиною та дітьми, — розпо­відає Микола Данилюк. — Ми шукали місце для цього. І вже в 2017 році почали втілювати в життя ідею відкриття реабілітаційного центру. Подали документи на виділення нам цієї ділянки в пос­тійне користування, тоді вона була у власності обласного комунального під­приємства «Він­облагроліс». Нам пішли назустріч, швидко все оформили й в 2020 році надали цю ділянку в користування. А восени минулого року ми звернулися до голови обласної ради Вячеслава Соколового з проханням передати цю ділянку в комунальну влас­ність міста Гайсина. Дякуємо, що почули! Плануємо облаштувати тут 10 будиночків сімейного типу, з них 5 — інклюзивні. А ще — зал із тренажерами.

Голова обласної ради Вячеслав Соколовий переконаний, що приклад гайсинчан варто наслідувати й іншим громадам, адже питання реабілітації військовослужбовців — надзвичайно актуальне.

— Із 2017 року земельну ділянку, яку ми передали Гайсинській міській громаді, називають «Долиною УБД». Члени Спілки учасників бойових дій АТО Гайсина та Гайсинського району почистили тут водойми, чагарники по­вирубували, облаштували кілька будиночків, — по­ділився враженнями Вячеслав Соколовий. — За під­тримки обласної та місцевої влади «Долина УБД» зможе стати повноцінним комунальним центром фізичної та психологічної реабілітації для війсь­ковослуж­бов­ців та їхніх рід­них. Дякувати нашим ветеранам, захисникам і захисницям маємо не словами, а реальними справами!

Віктор МАРКОВИЧ