Відвідувачі мали змогу насолодитися виступами місцевих колективів, сфотографуватися та придбати вишиванку, адже чимало присутніх були без неї.

“Вишиванка – це не лише одяг, вона є символом національної ідентичності, єднання та гордості. Вона відображає багатовікові традиції українського народу та його багату культурну спадщину. Вишита сорочка, свого роду, слугує як оберіг і своєрідний символ здоров’я, добробуту, краси, щасливої долі й родової пам’яті, любові та святковості”, – наголосили організатори заходу.

У програмі на гостей чекав флешмоб “Я люблю ЗСУ”, спрямований на збір коштів для Збройних сил України. Також у центрі міста провели тематичну концертну програму за участі кращих творчих колективів та окремих виконавців Вінниччини. Зокрема, дефіле в традиційних національних строях з особистої колекції етнографа Віктора Косаківського та стилізованої колекції українського одягу від студентів Калинівського фахового технологічного коледжу.

На святкуванні Дня вишиванки біля Вежі Артинова представили виставкові мистецькі проєкти місцевих музеїв. А також перехожі могли відвідати майстер-класи від провідних майстрів Вінниччини та на власні очі побачити книжково-ілюстративні виставки з історії вишиванки.

Ми закодовані Україною!