Вона — тренер Британської ради. І тепер ділиться досвідом з колегами, допомагає отримати сертифікат від Британської ради, котрий дає право викладати англійську у початкових класах української школи. Це вже — стандарти нової реформи.

А все почалося у 2016-му, в Рік англійської мови. Влітку за рахунок свого вільного часу Інна подавала заявку для участі у конкурсі і виграла його. На сьогодні на Вінниччині є всього 8 таких тренерів. Тепер їхня місія — по районах навчати вчителів нових методик.

Учні Інни Каритник вражають досягненнями! По-перше, за її допомогою вони організували школу молодих спікерів — Оксфордські дебати «Імпульс». Там діти навчаються спілкуватися сучасно і цивілізовано.

– Англійську мову має знати кожна людина. Такі вимоги часу. А дебатні клуби — це те місце, де кожна дитина буде почута і матиме змогу висловитись. Навіть нехай не англійською, — переконана Інна. – Нещодавно наші школярі мали змогу випробувати свої вміння на високому рівні, бо побували у Верховній Раді. А ще — зустрілися зі своїми ровесниками з дуже елітного ліцею при Київському національному університеті, з котрого вийшло чимало українських політиків. Так от, там зустрілися бершадські діти і столичні. Юні бершадчани такі підготовлені, розумні питання ставили депутатам, розкуті, вільно висловлюються. Київський ліцей просто відпочиває. Екскурсоводи дивувалися, що діти з глибинки настільки розвинені.

Минулого року на запрошення Інни Каритник до Бершаді прибула волонтерка з Філіппін – Равіна Муріло. І три тижні жила у мовному таборі, разом з дітьми, спілкувалася з ними англійською.

– Такий проект — не новий. Але одна проблема: в Україні війна, і волонтери — носії мови не дуже охоче їдуть до нас, — розповідає Інна. — Ми дуже вдячні, що Рей не побоялася.

Ось такі проекти — це чудова мотивація навчатися англійської мови.