Після школи вступила в інститут культури Поплавського по класу естрадного вокалу, хоча душа вінничанки завжди тяглась більше до оперного та академічного співу. Вже на перших місяцях навчання Ксенію взяли на бек-вокал Таїсія Повалій та Ірина Білик. Талант дівчини помітив один столичний продюсер, однак умова, яку він поставив, Ксеню не влаштувала.

– Він прямо мені заявив, чого від мене хоче, мовляв, таких, як я, вистачає в інституті, і якщо хочу стати співачкою, то маю погодитись. Дякувати Богу, мене мама правильно виховала, тому не задумуючись не лише відмовила продюсеру, а й покинула навчальний заклад.

Ось так співачка й стала стилістом-перукарем. І до цієї спеціальності вінничанка підійшла творчо.

– Можливо, салон краси — це не так романтично, як сцена, але я пірнула з головою в цю справу. Це мій принцип: або роблю все якісно й відповідально, або взагалі не роблю.

І дуже скоро її відправили на конкурс з перукарської майстерності до Фінляндії. Там Ксенія отримала гран-прі і можливість експрес-навчання по стилістиці в Лондоні. Після цього її запрошують на практику в Мілан, де вона стажувалась півтора місяця. Згодом – на роботу до Франції…

Однак перукарська кар’єра Ксенії закінчилась із заміжжям. Разом з чоловіком Антоном вона почала працювати над створенням душевних магазинчиків-пекарень «Грузинські традиції».

– Ще за кордоном я звертала увагу на такі маленькі магазини. Так, у них продукти завжди дорожчі, ніж у супермаркетах, зате вони набагато смачніші. А ще тут зовсім інший рівень обслуговування, це все захоплює. В такі магазини завжди хочеться повернутись.

Перед тим як відкритись, молоде подружжя довгий час переймало досвід ведення цього бізнесу в Грузії. Там їх навчали правильно готувати грузинські страви, відкривали секрети традиційних смаків. Цікаво, що зараз вінничан годують неймовірно смачними хінкалі грузини – ветерани абхазької війни. Нашим містянам полюбились грузинські смаколики, тому в Вінниці вже є ціла мережа «Грузинських традицій».

Однак Ксенія не зупинилась на досягнутому, пішла на курси кондитерів і тепер готує просто шедевральні десерти: різноманітні трюфелі, авторське печиво, чізкейки, тістечка, оригінальні торти.

– Це моє хобі, це та справа, яку я дуже люблю. Готую з великою насолодою. Підбираю тільки натуральні інгредієнти, свіжі фрукти, високої якості борошно. А ще я перш ніж брати замовлення випитую в клієнта, що він найбільше любить у солодощах, а потім компоную, створюючи нові рецепти.

Тепер десерти від Ксенії «ТМ SledzevskayaSweets» користуються неабияким попитом і часто прикрашають столи світських заходів.

Але чим би не займалась Ксенія Следзевська, вона не забуває про музику. Її часто запрошують на музичні фестивалі, адже такий чарівний голос порадує найвибагливіших слухачів.