Це дуже древня християнська геральдика

Фанати помітили “емблему Московського патріархату” на формі Усика

На рукавицях для боксу та шортах Усика дійсно помітно давню геральдику, яку помилково сприйняли за емблему російської церкви

Емблема, яка символізує Монограму імені Христа, і яку помітили на формі Олександра Усика – є древньою геральдикою.

19 травня під час бою Олександра Усика та Тайсона Ф’юрі на формі українського боксера фанати помітили своєрідну емблему, яку і раніше фіксували на спортивному одязі Усика. Що, власне, і дало підставу де-яким мокшанцям заявляти, що “ето наш вєлікій чемпіон”

Але, насправді, емблема є хризмою – монограмою, яка складена з перших літер грецького слова «Христос» – «Помазанник». По краях монограми були розміщені грецькі літери «а» та «ω» – альфа та омега.

Раніше багато користувачів заявляли, що ця ж емблема використовувалася православною організацією «Сорок сороков». Це російський громадський рух, що позиціонує себе як об’єднання для православних вірян з активною позицією. Після початку повномасштабного вторгнення організація активно постачає своє «православне воїнство» до «армії Л/ДНР».

Проте у цій геральдиці немає «нічого кримінального», адже вона не є власністю Московського патріархату чи організації «Сорок сороков». Ба більше, ця хризма отримала широке поширення в епіграфиці, на рельєфах саркофагів, в мозаїках і, ймовірно, походить ще з апостольських часів. Її використував навіть Римський Імператор Костянтин Великий.

Хризма також присутня на деяких монетах Птолемея III, який правив Єгиптом у 246/245 – 222/221 роках до н. е. Вона також була присутня на штандартах древніх римлян.

Відповідно, емблема не є власністю РПЦ чи російських організацій, які використовують її у своїх цілях. Просто, це вже вросло у агресивну мантальність московитів, привласнювати собі чужу історію.

Нагадаємо, що український боксер Олександр Усик переміг Тайсона Ф’юрі та став першим абсолютним чемпіоном світу в надважкому дивізіоні у 21 столітті, який об’єднав чотири чемпіонські пояси – WBA, IBF, WBO, WBC. Усик після поєдинку звернувся до свого покійного тата зі словами: «Батьку, ти чуєш мене? Ми це зробили».

До слова, Усик вийшов на ринг в образі козацького гетьмана. Боксер був одягнутий у каптан зеленого кольору, поверх якого накинув шубу. Шапка із трьома пір’їнами та боксерські рукавиці із синьо-жовтим принтом підкреслили його образ. То до чого тут мокшанська безбожна секта МП?

Наразі стало відомо, що абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі Олександра Усика (22-0, 14 КО) відсторонили від боксу після бою з Тайсоном Ф’юрі (34-1-1, 24 КО).

Про це повідомляє Boxrec.

Британська комісія з питань боксу призупинила ліцензію українця до 2 липня 2024 року.

Причини такого рішення не вказуються, але імовірно це запобіжний захід через ушкодження Усика, які він отримав у поєдинку проти Ф’юрі.