— Мій батько — орденоносець, працював на калинівському під­при­ємстві. Але староста Тетяна Зубко дуже наполегливо вимагала прибрати відсів. І працівники поліції приїжджали до мене з такою ж вимогою.

Проводи були 12 травня. У мене вихідний тільки субота. Я не встиг облагородити надгробок. І раптом 11 травня, без попередження, тракторист забрав мій відсів. Хоч на воротах мого двору вказаний телефон, але ніхто не повідомив про таке рішення.

Це не перший випадок свавілля з боку старости. З мого городу вона самовільно вивезла дрова, вирішивши, що я отримав їх незаконним шляхом. Правда, це дійство було спростоване у судовому порядку. Але вибачень я так і не почув.

Вчора дрова, сьогодні відсів… Що це за староста села, коли її помешкання заливають людськими фекаліями (у 2023 р.), наскільки мені відомо, цим випадком займалися правоохоронці. Ось така подяка селян за «добросовісне» виконання обов’язків старости.

А далі… 13 травня із ВП №1 Хмільницького РВП мені повідомили, що Зубко написала на мене заяву про вчинення адмінпорушення (ст.173 КупАП — дрібне хуліганство), тобто нецензурна лайка в громадських місцях і т.д.

На кладовищі було багато людей, які прибирали могили, але про моє нібито хуліганство свідчили лише працівники сільради (зацікавлені особи). Зубко вплинула на своїх підлеглих. І на мене ще чекає судова тяганина.

Отже могила мого батька залишилась на поминальні дні недоробленою, відсів, за який я заплатив, в мене нахабно забрали і «віддячили» порушенням адмінсправи. Що це, як не зловживання владою з боку керівництва села? Про таке, на мою думку, не можна мовчати!

На ці звинувачення староста с. Павлівка Тетяна Володимирівна Зубко відповіла конкретно:

- Про цей відсів Любчик скаржився не тільки в газету, але й міському голові, голові Вінницької ОДА, в Адміністрацію Президента України! Живе він навпроти кладовища, і КамАЗ відсіву (!) висипав не у власному дворі, а під стіною кладовища. Хіба потрібно стільки відсіву для невеликого надгробка? Ця купа лежала на узбіччі проїжджої частини, заважала людям. Чотири рази (!) ми з поліцейським офіцером громади просили Любчика прибрати відсів. Він трохи забрав додому, але не до батьківської могили. Врешті, ми купу відсіву розгорнули. Але нікуди не вивозили.

Коли виникла сварка, Володимир Любчик обзивав мене «скотинякою» і матюкався. Так, я написала заяву, бо не витримала цих образ. Він колишній працівник МВС і вважає себе недоторканим. А сам, як власник магазину, порушує закон про торгівлю спиртним. До того ж спилював вільху у громадському місці, це я бачила на власні очі.

Протокол був складений і направлений до суду. Попереду у нас судове засідання. Закон один для всіх, думаю, що суд справедливо розбереться.

Вислухала Ірина ЗОНОВА